Subiect "solicitare" Deschis de PALAGHEANU IONEL STELIAN la data: 05/10/2014 5:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
solicitare
Scris de: PALAGHEANU IONEL STELIAN la data: 05/10/2014 5:13am
Gen:masculin
Data nasterii:05.01.1970
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua
Sunt pensionar militar -invaliditate grad 2.din anul 1996
total stagiu de cotizare realizat =17ani,6luni,26zile
Militar=16ani,3luni,10zile
Total puncte=21,66948 puncte
Punctaj mediu anual determinat in urma recalcularii=1,08348puncte
Stagiulcomplet de cotizare(conform OuG nr.1/2011=20 ani
Ma intereseaza cum s-a calculat punctajul mediu actual,daca este corect.
Care este cuantumul pensiei
Va multumesc
Cu respect
Re: solicitare
Scris de: la pensie la data: 05/12/2014 9:26am
Recalcularea pensiilor militarilor conform OUG 1/2011 s-a facut conform metodologiei stabilite prin anexa 3 la aceasta ordonanta.
Aceasta metodologie este complexa si nu putem sa o descriem in amanunt.
Putem totusi sa va facem o mica sinteza astfel :
- S-a calculat un punctaj lunar impartind veniturile obtinute lunar (dovedite prin documente iar in cazul imposibiltatii dovedirii acestora determinate conform metodologiei cuprinse in aceasta anexa) la salariul mediu pe economie din acea luna, anuntat de Institutul National de Statistica.
- S-a calculat un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare dintr-un an calendaristic la 12.
- S-a calculat punctajul suplimentar acordat pentru stagiul potential acordat prin decizia de pensionare prin acordarea unui punctaj de 0,6 puncte pentru fiecare an de stagiu potential . In cazul dv presupunem ca vi s-a acordat un stagiu potential de 2 ani 5 luni si 4 zile, daca nu ati avut stagiu de cotizare lucrat in grupa de munca)
- S-a calculat punctajul total realizat prin suma punctajelor anuale pe toata perioada lucrata la care s-a adaugat punctajul suplimentar pentru stagiu potential
- S-a calculat punctajul mediu anual prin impartirea punctajului total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 20 ani.
Din meodologia de mai sus rezulta ca noi nu va putem verifica daca s-a facut calculul corect deoarece nu cunoastem multe date din care cele mai importante sunt veniturile lunare castigate de dv pe toata perioada lucrata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1