Subiect "stagiu de cotizare" Deschis de Rodica G. la data: 05/20/2014 12:47pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu de cotizare
Scris de: Rodica G. la data: 05/20/2014 12:47pm
Gen:feminin
Data nasterii:11 10 1956
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:in 1990 am facut intreruper pt cresterea copilului conform legii de atunci [asa stiam ]beneficiam de vechime in munca dar nu de salariu va rog sa mi spuneti daca mai e valabila acea lege . in functie de acest raspuns voi putea sa mi calcilez vechimea in munca acum cotizez la casa de pensii si nu stiu cit timp sa fac asta ca am inteles ca nu ma ajuta citeva luni in plus .am cam 14 ani dupa calculul meu va multumesc
Re: stagiu de cotizare
Scris de: la pensie la data: 05/21/2014 1:02pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 11 mai 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In perioada precizata de dv era in vigoare legea pensiilor 3/1977 care prevedea ca se considera stagiu de cotizare intreaga perioada de concediu pre si post natal si perioada cat ati lucrat cu program redus dupa nastere,
Perioada de incetarea contractului de munca pentru crestere copil nu se considera stagiu de cotizare.
Pentru a face calculul corect al perioadei care va mai trebuie pana la realizarea stagiului minim de cotizare de 15 ani adresati-va functionarilor Casei de pensii unde ati incheiat contractul de asigurare sociala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1