Subiect "decizie respingere dosar pensie" Deschis de Loredana la data: 05/21/2014 4:21pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie respingere dosar pensie
Scris de: Loredana la data: 05/21/2014 4:21pm
Gen:F
Data nasterii:19.12.1955
Stagiul de cotizare:38 ani 3 luni
Alte date:
Intrebare:Mama mea a depus dosarul de pensie anticipata pe data 3 februarie 2014,care a fost respins in data 08 mai 2014 cu motivul stagiu de cotizare 38 ani 2 luni si 25 zile, deci lipsa 5 zile.
intrebarea este cum se calculeaza stagiul pentru lunile in care lipsesc cateva zile, de exemplu din cele 22 zile lucratoare s-a cotizat pentru 17zile.
Mama s-a angajat pe 9 octombrie 1974 si a lucrat pana pe 31 ianuarie 2014, avand un an de intrerupere a activitatii.
- in luna decembrie 2001 a desfasurat activitate 17 zile din 19 zile lucratoare
- in luna mai 2002 - 19 zile din 21 zile lucratoare/luna
- in luna octombrie 2002 - 18 zile din 23 zile lucratoare/luna

Dupa calculul nostru ar avea stagiul de cotizare complet.
Am vrea sa facem contestatie, care sunt sansele unui raspuns favorabil?
Multumesc.
Re: decizie respingere dosar pensie
Scris de: la pensie la data: 05/22/2014 3:46am
Modalitatea de transformare a zilelor lucratoare in zile calendaristice, in lunile in care nu a fost lucrata intreaga luna, in vederea determinarii stagiului de cotizare se face de catre functionarii Casei de pensii conform unei proceduri interne aprobate prin Ordin al Casei Nationale de Pensii Pubplice pe care nu o cunoastem.
Nu credem ca este oportun sa faceti contestatie deoarece si dv ati facut calculul fara sa cunoasteti aceasta procedura.
Noi o sfatuim sa isi completeze stagiul de cotizare si apoi sa depuna din nou dosarul de pensie.
Daca dupa depunerea dosarului de pensie a mai lucrat inseamna ca acum are realizat stagiul complet de cotizare si poate depune imediat dosarul de pensionare.
Daca dupa depunerea dosarului nu a mai lucrat opinia noastra este sa incheie un contract de asigurare sociala, cu Casa de pensii, pe perioada care ii lipseste (platind o suma mica) dupa care poate depune dosarul de pensionare.
Scris de: Loredana la data: 05/22/2014 4:34am
Multumesc pentru raspunsul prompt. Astazi a venit si decizia prin posta (pana acum primisem doar un raspuns pe mail cu dezizia) si am descoperit ca pe luna ianuarie 2014 apar doar 2 zile din 23 zile lucratoare, asta deoarece angajatorul a gresit declaratie nominala.
A vorbit la firma si au transmis rectificarea cu numarul total de zile lucratoare. In acest caz se poate depune contestatia?
Multumesc mult
Loredana Moldoveanu
Scris de: Loredana la data: 05/22/2014 4:55am
Multumesc pentru raspunsul prompt. Astazi a venit si decizia prin posta (pana acum primisem doar un raspuns pe mail cu dezizia) si am descoperit ca pe luna ianuarie 2014 apar doar 2 zile din 23 zile lucratoare, asta deoarece angajatorul a gresit declaratie nominala.
A vorbit la firma si au transmis rectificarea cu numarul total de zile lucratoare. In acest caz se poate depune contestatia?
Multumesc mult
Loredana Moldoveanu
Scris de: la pensie la data: 05/22/2014 5:58am
Da, in aceste conditii este opotun sa depuneti contestatie bazandu-va pe eroarea facuta de angajator. In acest caz la acceptarea contestatiei va primi pensia de la data depunerii dosarului de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1