Subiect "recalculare pensiei" Deschis de constantin romila la data: 05/22/2014 5:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensiei
Scris de: constantin romila la data: 05/22/2014 5:56am
Gen:masculin
Data nasterii:17-05-1953
Stagiul de cotizare:37ani.5luni.6zile
Alte date:in anul2013 am primit decizia de pensionare pe care nu am contesta-o in prezent nu am atasat adeverinta de incetare activitatii mele la ora actuala inca mai lucrezi la societate conf.deciziei de pensionare mi sa stabilit o pensie diminuata cu 45 %
Intrebare:daca mai lucrezi 2anise mai poate recalcula pensia actuala sau se recalculeaza la inplinirea varstei standard si cotizare complecta
Re: recalculare pensiei
Scris de: la pensie la data: 05/23/2014 2:48am
Pensia anticipata partiala se acorda la data de depunerea a cererii de pensionare si se introduce in plata la data depunerii dovezii de incetarea activitatii.
Perioada dupa depunerea cererii de pensie anticipata partiala si incetarea activitatii pensia se considera suspendata.
Daca incetati activitatea inainte de deschiderea dreptului la pensie pentru limita de varsta se intrerupe suspendarea pensiei anticipate partiale si se pune in plata pensia anticipata partiala stabilita prin decizie adica diminuata cu 45 % fara a fi recalculate pensia.
Perioada lucrata pe perioada cat pensia anticipata partiala a fost suspendata se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta la data deschiderii acestui drept.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1