Subiect "indice de corectie" Deschis de Ilinca la data: 06/04/2014 3:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice de corectie
Scris de: Ilinca la data: 06/04/2014 3:34am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am iesit la pensie anticipata partiala in august 2011 cu un punctaj de 98,9631puncte, adica aproape un punct .La aplicarea indicelui de corectie punctajul mediu anual a ramas tot 98,9631. Printr-o interventie am aflat ca indicele de corectie a fost aplicat dar ca este insesizabil pt. ca pensia este f. mica 502 lei in plata. Pensia nediminuata era de 721 de lei Este posibil asa ceva? Ca punctajul mediu anula sa nu sufere nici o schimbare? Iar eu iau 502 lei din ianuarie cand s-a marit punctul de pensie pana in prezent. Va multumesc ca existati si ca ne luati in seama si pe noi cei pe care toti ne trateaza ca pe niste ,, disperati care nu inteleg niciodata nimic,,. Asa mi-a spus o functoinara de la ghiseul Casei de Pensie. Este umilitor sa ajungi PENSIONAR..Va multumesc inca odata pt. ca va aplecati asupra problemelor noastre.
Re: indice de corectie
Scris de: ilinca la data: 06/04/2014 5:00am
Ilinca :
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am iesit la pensie anticipata partiala in august 2011 cu un punctaj de 0,9896puncte, adica aproape un punct .La aplicarea indicelui de corectie punctajul mediu anual a ramas tot 0,9896. Printr-o interventie am aflat ca indicele de corectie a fost aplicat dar ca este insesizabil pt. ca pensia este f. mica 502 lei in plata. Pensia nediminuata era de 721 de lei Este posibil asa ceva? Ca punctajul mediu anula sa nu sufere nici o schimbare? Iar eu iau 502 lei din ianuarie cand s-a marit punctul de pensie pana in prezent. Va multumesc ca existati si ca ne luati in seama si pe noi cei pe care toti ne trateaza ca pe niste ,, disperati care nu inteleg niciodata nimic,,. Asa mi-a spus o functoinara de la ghiseul Casei de Pensie. Este umilitor sa ajungi PENSIONAR..Va multumesc inca odata pt. ca va aplecati asupra problemelor noastre.
Scris de: ilinca la data: 06/04/2014 7:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va rog din suflet sa ma iertati. Punctajul mediu anual CORECT este 0,98057. Va multumesc pt. intelegere
Scris de: la pensie la data: 06/05/2014 2:51am
Indicele de corectie conform art 170 din legea pensiilor 263/2010 nu este atat de mic sa nu poata fi sesizata aplicarea lui.
Pentru pensionarii iesiti la pensie in anul 2011 care au acest drept (care au iesit prima oara la pensie in acel an) acesta s-a aplicat astfel :
- Conform OUG 1/2013 s-a aplicat un indice de corectie de 1,06, incepand cu ianuarie 2013 (plata incepand cu februarie 2013), tuturor pensiilor acordate initial incepand cu 01 ianuarie 2011.
Daca dv ati iesit la pensie prima oara in august 2011 trebuia sa vi se aplice acest indice si acest lucru trebuia sa fie sesizat deoarece la pensia presupusa de noi ca ati avut-o in 2013 de 484 de lei cresterea de 6 % echivala cu o crestere de 29 lei adica la o pensie de 513 lei
- Conform OUG 113 a fost modificat indicele de corectie pentru cei care au iesit initial la pensie in anul 2011 de la 1,06 la 1,12. Aceasta modificare trebuia sa se faca incepand cu 07 noiembrie 2013 dar plata s-a facut esalonat la inceputul anului 2014.
Si aceasta modificare a indicelui de corectie insemna o crestere a pensiei cu 6 % si trebuia sa se cunoasca deoarece la o pensie de 502 rezulta o crestere cu 30 lei.
In cazul cand nu vi s-a acordat acest indice trebuie sa reveniti cu urmatoarele precizari:
- Daca ati iesit prima oara la pensie in august 2011 (nu ati avut anterior pensiei de invaliditate).
- Punctajul pensiei nediminuat de pe decizia de pensionare din anul 2011
- Diminuarea pensiei anticipate partiale in %
- Pensia primita (diminuata) in anul 2013
In ceeace priveste modul de comportare al functionarilor de la ghiseele Caselor de pensii pe ansamblu il cunoastem si nu comentam decat ca mai sunt si functionari competenti si corecti si avem speranta ca numarul lor se va mari.
Scris de: ilinca la data: 06/05/2014 5:14am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am iesit la pensie pentru prima data in august 2011, pensie anticipata partiala.
2. Punctajul pensiei nediminuat de pe decizia de pensionare este 0,98057
3. Diminuarea pensiei anticipate partiale 34,5%
4. Pensie primita (diminuata) in 2013 este de 484 lei
5. Din ianuarie 2014 pensia este de 502 lei.
6.Puncajul mediu anual este acelasi si in prezent 0,98057
7. Am facut contestatie dar mi-a spus functionara ca dureaza ani de zile pentru ca sunt doar 4 persoane care lucreaza acolo si sunt contestatii din 2011 nerezolvate.
Scris de: la pensie la data: 06/05/2014 7:33am
In aceste conditii aveti dreptul la aplicarea indicelui de corectie asa cum am explicat anterior.
Nu stim catre cine ati facut contestatia, aceasta trebuia facuta direct catre Comisia Centrala de Contestatii (se depune la registratura Casei de pensii).
Raspunsul nu poate dura ani de zile. Daca raspunsul intarzie mai mult de 3 sau 4 luni puteti deschide o actiune in justitie (la tribunal). Actiunea in justitie este scutita de taxe.
Scris de: ilinca la data: 06/05/2014 9:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am facut contestatia catre Casa judeteana de pensii. Functionara de la ghiseu mi-a spus sa fac o contestatie pt. revizuirea dosarului. As putea sa mai fac si altceva? Va multumesc mult si va doresc multa sanatate!
Scris de: la pensie la data: 06/06/2014 12:39am
Asteptati raspunsul de la Casa de pensii cca 3-4 luni si daca nu vine faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii.
Daca mai reveniti cu alte probleme deschideti un mesaj nou.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1