Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de chivuta barbu la data: 06/04/2014 4:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: chivuta barbu la data: 06/04/2014 4:26am
Gen:feminin
Data nasterii:6 octombrie 1958
Stagiul de cotizare:stagiu de cotizare realizat 37 ani si 2 luni,18 zile.Din care:grupa a 2-a 20 ani si 2 luni,conditii normale:11 ani ,6 luni si20 zile,stagiu asimilat 0 ani,5 luni si 22 zile,stagiu aferent gr.a2-a 5 ani.
Alte date:din februarie 2010 sunt in pensie de invaliditate gradul 2.Datele de mai sus le-am luat din decizia de pensie de invaliditate eliberata in 2010.
Intrebare:cand pot trece la pensia de limita de varsta fara sa fiu penalizata si avand in vedere ca am si ani lucrati la gr.2 de munca?
Re: pensie limita de varsta
Scris de: blueM la data: 06/04/2014 5:17am
chivuta barbu :
Gen:feminin
Data nasterii:6 octombrie 1958
Stagiul de cotizare:stagiu de cotizare realizat 37 ani si 2 luni,18 zile.Din care:grupa a 2-a 20 ani si 2 luni,conditii normale:11 ani ,6 luni si20 zile,stagiu asimilat 0 ani,5 luni si 22 zile,stagiu aferent gr.a2-a 5 ani.
Alte date:din februarie 2010 sunt in pensie de invaliditate gradul 2.Datele de mai sus le-am luat din decizia de pensie de invaliditate eliberata in 2010.
Intrebare:cand pot trece la pensia de limita de varsta fara sa fiu penalizata si avand in vedere ca am si ani lucrati la gr.2 de munca?

O femeie nascuta la data de 06.10.1958 se poate pensiona la data de 06.01.2020.
Intrucat aveti lucrati 20 de ani in Grupa II, varsta de pensionare se reduce cu 5 ani si puteti solicita:
Pensie limita de varsta = 06.01.2015
La aceasta data, "pensia de invaliditate" devine "pensie limita varsta". Veti primi o noua Decizie de pensie de limita de varsta si cu un alt cuantum al pensiei prin valorificarea perioadei de pensie de invaliditate.
Scris de: chivuta barbu la data: 06/04/2014 5:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc de raspuns,astept si raspunsul ,,la pensie,,
Scris de: la pensie la data: 06/04/2014 7:36am
Raspunsul domnului blueM contine o eroare privind reducerea varstei de pensionare.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la varsta standard de pensionare de 61 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 20 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani.si 9 luni adica in data de 06 iulie 2015. La aceasta data pensia de invaliditate se va transforma din oficiu (fara cerere) in pensie de limita de varsta si va fi recalculate prin introducerea in calcul a perioadei cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Scris de: chivuta barbu la data: 06/17/2014 2:20pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:revin cu o intrebare la dv. deoarece pe decizia de pensionare de boala eliberata in 2010 scrie virsta standard de pensionare 60 ani .oare reducerea de 4,5 ani rezultati in urma lucrului la gr.2 (20ani gr 2) nu se face din 60 ani?si atunci nu trebuia sa ies la 55ani si 6 luni la pensie cu reducere?Mentionez ca intre timp nu am primit vreo alta decizie cu modificarea virstei standard in ceia ce ma priveste.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1