Subiect "reducerea varstei standard de pensionare" Deschis de Marin Mitrica la data: 06/04/2014 8:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea varstei standard de pensionare
Scris de: Marin Mitrica la data: 06/04/2014 8:43am
Intrebare: Cum se interpreteaza art.52 si 53 din Normele de aplicare ale L263/2010?

In interpretarea mea, conform acestora (in special art.53) pot sa solicit pensia anticipata cu 5 ani inaintea implinirii varstei standard sau varstei standard reduse cf art.55 tabelul 2 din L263/2010, presupunand ca celelalte conditii sunt indeplinite (stagiul minim de cotizare in specialitate respecctiv stagiul complet de cotizare).

Va multumesc!
Re: reducerea varstei standard de pensionare
Scris de: la pensie la data: 06/05/2014 8:05am
In cazul dv este important sa intelegeti daca aveti dreptul la determinarea varstei standard de pensionare conform anexi 6 sau a anexei 5 la legea pensiilor 263/2010
Dv nu puteti sa beneficiati de varsta standard de pensionare redusa conform tabelului din anexa 6 la legea pensiilor deoarece de aceasta beneficiaza numai cei care se incadreaza in art 6 alin (1) I litera c) adica “cadrele militare in activitate sau asimilatii acestora”, iar dv nu mai sunteti cadru militar in activitate.
Deasemeni pentru a beneficia de pensie anticipata pe langa diminuarea varstei standard conform anexei 6 “cadrele militare active” trebuie sa mai indeplineasca si conditiile prevazute la art 62 alin (2) din legea pensiilor pe care numai un “cadru militar activ” le poate indeplini.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1