Gen:F
Data nasterii:03.11.1956
Stagiul de cotizare:47 ani
Alte date:
Intrebare:In anul 2007 am depus dosarul pentru pensie de handicap Decizie nr.288428/06.2008 cu drept de munca pe care l-am exercitat .Calculul s-a facut dupa legea 19/2000.Stagiul complet de cotizare 30.Punctaj obtinut 1.26454
In anul 2011 am trecut la limita de varsta .Calculul mi s-a facut dupa lg.263//2011. Stagiul complet de cotizare a crescut la 30 ani si 7 luni deci immplicit mi s-a diminuat punctajul .Punctaj obtinut 1.77047 pentru ca am fost incadrata in munca cu 4 ore.Daca nu mi s-a aplicat indicile de corectie ptr.anul 2011 de ce nu mi s-a calculat pensia la limita de varsta dupa legea 19/2000.Drepturile omului spun ca trebuie aleasa varianta favorabila cetateanului dar in situatia data eu am pierdit la punctul de pensie , deci sunt un cetatean DISCRIMINAT.
Va rog sa-mi spuneti unde sa ma adresez pentru am rezolva situatia .
Va multumesc anticipat.
P.S.Daca o persoana care a primit pensie de handicap in 2011
a primit indicile de corectie iar in 2012 iesie la limita de varsta si pensia este mai mica decat cea de handicap primeste pensia mai mare deci nu este discriminat este avantajat .Mi se parea corect ca cel putin pentru diferenta de punctaj dintre Pensie anticipata -pensie handicap sa se aplice indicile de corectie .Eu cred ca legea trebuie sa fie corecta nu sa aiba la baza ginionul si nesansa pentru cetateni ca mine.