Subiect "cind ies la pensie" Deschis de giurca violeta la data: 06/19/2014 2:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cind ies la pensie
Scris de: giurca violeta la data: 06/19/2014 2:32am
Gen:feminim
Data nasterii:18 iulie 1956
Stagiul de cotizare:21 ani si 2 luni din care 14 ani in gr 2
Alte date:din anul 1999 sint in pensie de invaliditate gr.2
Intrebare:va rog sa mi spuneti cind pot iesi la pensie am si 4 copii am inteles ca la 1 iulie anul acesta..trebuie sa merg eu sa le spun sau se face trecerea automat in luna iulie am si comisia pentru pensia de invaliditate nu stiu daca trebuie sa ma mai duc va rog frumos sa mi raspundeti va multumesc
Re: cind ies la pensie
Scris de: blueM la data: 06/19/2014 4:57am
giurca violeta :
Gen:feminim
Data nasterii:18 iulie 1956
Stagiul de cotizare:21 ani si 2 luni din care 14 ani in gr 2
Alte date:din anul 1999 sint in pensie de invaliditate gr.2
Intrebare:va rog sa mi spuneti cind pot iesi la pensie am si 4 copii am inteles ca la 1 iulie anul acesta..trebuie sa merg eu sa le spun sau se face trecerea automat in luna iulie am si comisia pentru pensia de invaliditate nu stiu daca trebuie sa ma mai duc va rog frumos sa mi raspundeti va multumesc

- Dvs nu puteti solicita pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei cu 3 ani urmare celor 14 ani de grupa II de munca intrucat nu aveti indeplinita conditia de stagiu complet cerut de lege, de 30 ani si 6 luni.
Aveti dreptul la pensie limita varsta la data de 18.01.2017, data la care pensia de invaliditate se transforma din oficiu in pensie limita varsta urmand sa se valorifice perioada cat ati fost in pensie de invaliditate.
- Meregti la Comisie!!!
Re: cind ies la pensie
Scris de: la pensie la data: 06/23/2014 2:07am
Daca aveti un stagiu de 21 ani si 2 luni lucrat efectiv raspunsul domnului blueM este gresit..
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 18 ianuarie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de pensie de uinvaliditate si realizati un stagiu de cotizare total de peste 39 ani.
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteati pensiona cu pensie pentru limita de varsta de la varsta de 57 ani si 6 luni adica din 18 ianuarie 2014.
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta se face din oficiu (fara cerere) atunci cand se deschide acest drept.
Deoarece a trecut o perioada destul de mare de la data de 18 ianuarie 2014 trebuie sa mergeti la Casa de pensii sis a intrebati carui fapt se datoreaza aceasta intarziere.
Daca ati fost programata la expertiza capacitatii de munca trebuie sa va prezentati la data programata deoarece in caz contrar in cazul neacceptarii stagiului in grupa de munca se suspenda pensia.
Actuala lege a pensiilor nu acorda reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1