Subiect "diferenta valorica" Deschis de Botan Carmen la data: 06/25/2014 3:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
diferenta valorica
Scris de: Botan Carmen la data: 06/25/2014 3:59am
Gen:F
Data nasterii:29.07.1955
Stagiul de cotizare:30 ani si 2 luni,stagiul total de cotizare 38 ani 1 luna si 20 zile
Alte date:datele de mai sus sunt din decizia din data de 27.06.2013,cand mi s-a dat pensie de invaliditate gr.2
Intrebare:La 60 ani si 2 luni, cand voi avea dreptul la pensie la limita de varsta,tinand cont de faptul ca intre timp am primit si grad de handicap accentuat permanent,aceasta va fi mai mare decat pensia care o am acum?Aproximativ cu cati lei?
Re: diferenta valorica
Scris de: la pensie la data: 06/26/2014 4:01am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 29 septembrie 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 2 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta pensia va fi recalculate prin introducerea in calcul a perioadei in care ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Nu avem datele necesare sa putem aprecia cu cat va creste pensia pentru limita de varsta dar daca ne comunicati punctajul mediu anual al pensiei pe care o primiti si presupuneti ca acest punctaj nu se va modifica putem sa facem aceasta apreciere cu o eroare mai mare in acest an si mai mica cat mai aproape de varsta standard de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1