Subiect "pensie" Deschis de negru marian la data: 07/08/2014 7:17pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: negru marian la data: 07/08/2014 7:17pm
Gen:pensie
Data nasterii:24 11 1949
Stagiul de cotizare:6 ani 8 luni
Alte date:
Buna ziua Ma numesc Negru Marian si am si eu o problema in legatura cu veniturile mamei mele care este nascuta pe data 24-11-1949 a muncit decit 6 ani si 8 luni deci are 64ani si nu are nici un venit si nici o pensie A fost la casa de pensii si I s-a spus ca trebuie sa mai plateasca o suta doisprezece milioane ca sa ajunga la stagiul minim de cotizare .Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce modalitate exista pentru a lua si ea macar pensia minima deoarece nu are posibilitate sa plateasca acea suma ceruta de casa de pensii Mentionez ca de la casa de pensii I sa spus sa nu se mai uite la televizor ca nu este nimic adevarat Cu stima si respect va multumesc pentru intelegere
Stiu ca nu este de competenta dumneavoastra dar am apelat pentru ca va pricepeti la legi si poate ma indrumati si pe mine pe o cale sa pot rezolva aceasta problema Mentionez ca la ora actuala mama mea nu are nici un venit traieste din ajutorul pe care pot sa il ofer eu ca si copil Cu stima si respect
Sfârşitul conversaţiei
:
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 07/10/2014 12:01am
Regretam ca nu va putem indica o alta cale de a beneficia de pensia minima decat cea indicata de functionarul de la Casa de pensii
Mama dv nu poate beneficia decat de pensie pentru limita de varsta daca are stagiul minim de cotizare de 11 ani si 6 luni (ii lipsesc 4 ani si 10 luni).
Daca nu se poate angaja completarea stagiului de cotizare poate fi facuta numai prin incheerea cu Casa de pensii a unui contract de asigurare sociala in cadrul caruia trebuie platita o contributie lunara minima de cca 250 lei, timp de 4 ani si 10 luni si numai dupa aceea se poate pensiona.
Daca nu mai are si alte venituri incercati sa obtineti de la primarie venit minim garantat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1