Subiect "veniturile luate in calcul?" Deschis de ROTARIU STELA la data: 07/10/2014 7:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
veniturile luate in calcul?
Scris de: ROTARIU STELA la data: 07/10/2014 7:30am
Pe un stat de plata exista> salar tarifar, salar realizat (care poate fi egal cu salarul tarifar mai mic sau mai mare infunctie de procentul de realizare a planului) spor vechime si salar brut.
Intrebarea mea este> Cind Casa de Pensii respinge o decizie de pensionare, pe motiv ca ii trebuie veniturile realizate pentru o anumita perioada, unitatea respectiva ce venituri trece in adeverinta?????
Re: veniturile luate in calcul?
Scris de: ROTARIU STELA la data: 07/10/2014 7:31am
ROTARIU STELA :
Pe un stat de plata exista> salar tarifar, salar realizat (care poate fi egal cu salarul tarifar mai mic sau mai mare infunctie de procentul de realizare a planului) spor vechime si salar brut.
Intrebarea mea este> Cind Casa de Pensii respinge o decizie de pensionare, pe motiv ca ii trebuie veniturile realizate pentru o anumita perioada, unitatea respectiva ce venituri trece in adeverinta?????
Ma refer mai exact la persoanele din cadrul cooperatiei de consum.
Re: veniturile luate in calcul?
Scris de: la pensie la data: 07/11/2014 2:11am
Pe statele de plata mai sunt trecute si alte sporuri cu caracter permanent.
Adeverintele de venit pe o anumita perioada (Casa de pensii cere asemenea adeverinte numai pentru perioadele anterioare datei de 01 aprilie 2001) trebuie sa contina veniturile care intra in Baza de calcul a pensiei in acea perioada.
Aceste venituri sunt explicate de noi pe larg in pagina de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Simplificat adeverinta trebuie sa contina
- Perioada
- Salariul tarifar
- Sporul de vechime dupa martie 1992 pana la introducerea lui in salariul inscris in carnetul de munca
- Alte sporuri in % sau suma fixa cu caracter permanent enumerate in anexa 15 la HG 257 /2011 pana la introducerea lui in salariul inscris in carnetul de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1