Subiect "perioada de pensie de invaliditate gr 3 se aduna la stagiul de cotizare anterior pensionarii medicale?" Deschis de maria ionas la data: 07/11/2014 7:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
perioada de pensie de invaliditate gr 3 se aduna la stagiul de cotizare anterior pensionarii medicale?
Scris de: maria ionas la data: 07/11/2014 7:39am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In anul 2004 am fost pensionata cu grad 3 de inavilidate , la data aceea , aveam 29 de ani de munca.In 2020 luna martie am dreptul sa ies la pensie la limita de varsta , cu un stagiu complet de cotizare de 31 ani si 3 luni.Perioada de pensie de invaliditate se ia in calcul la vechime? Daca nu se ia in calcul, exista o penalizare si in ce cuantum?
Re: perioada de pensie de invaliditate gr 3 se aduna la stagiul de cotizare anterior pensionarii medicale?
Scris de: la pensie la data: 07/13/2014 9:51pm
La calculul pensiei pentru limita de varsta se ia in calcul perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate similar unul angajat care pe acea perioada a avut salariul egal cu pensia dv de invaliditate.
Pensia pentru limita de varsta nu se diminuiaza.
Re: perioada de pensie de invaliditate gr 3 se aduna la stagiul de cotizare anterior pensionarii medicale?
Scris de: maria ionas la data: 07/14/2014 12:30am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Concret, perioada de invaliditate se considera vechime si se aduna la stagiul de cotizare?

Multumesc pentru raspuns!
Scris de: la pensie la data: 07/14/2014 1:55am
Concret ar trebui sa precizati pentru ce va intereseaza.
Pensia pentru limita de varsta nu este conditionata de realizarea stagiului complet de cotizare ci de realizarea stagiului minim de cotizare care in cazul dv este de 15 ani.
Perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate este considerata stagiu de cotizare asimilat si se ia in calculul stagiului de cotizare pentru pensie pentru limita de varsta dar cum va precizam mai sus nu are importanta daca ati depasit stagiul minim de cotizare de 15 ani
Stagiul asimilat de cotizare pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate nu se ia in calculul stagiului complet de cotizare pentru obtinerea pensiei anticipate sau anticipate partiale si nici a scutirii de a va prezenta la comisia de expertiza a capacitatii de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1