Subiect "pensie anticipata" Deschis de MARIN la data: 07/12/2014 9:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: MARIN la data: 07/12/2014 9:33am
Gen:m
Data nasterii:18 06 1959
Stagiul de cotizare:28 ani
Alte date:
Intrebare:cand as putea iesi la pensie anticipata avand 28 ani de cotizare din care 12 ani si 3 luni in grupa 1 de munca
multumesc
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 07/14/2014 2:04am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 18 iunie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 12 ani in gr I beneficiati de un spor de vechime de 6 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 34 ani.
Stagiul de cotizare lucrat in gr I se echivaleaza prin legea 380/2013 cu conditii speciale
Pentru stagiile de 12 ani in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si aveti dreptul sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani adica in 18 iunie 2018 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 1 an si realizati stagiul complet de cotizare. Daca aveti stagiul militar satisfacut acesta se considera stagiu de cotizare asimilat si va ajuta sa realizati stagiul complet de cotizare.
Scris de: MARIN la data: 07/14/2014 9:24am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 18 iunie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 12 ani in gr I beneficiati de un spor de vechime de 6 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 34 ani.
Stagiul de cotizare lucrat in gr I se echivaleaza prin legea 380/2013 cu conditii speciale
Pentru stagiile de 12 ani in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si aveti dreptul sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani adica in 18 iunie 2018 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 1 an si realizati stagiul complet de cotizare. Daca aveti stagiul militar satisfacut acesta se considera stagiu de cotizare asimilat si va ajuta sa realizati stagiul complet de cotizare.
Sa inteleg din raspunsul dat ca nu pot iesi la pensie anticipata decat la varsta de 60 de ani
Scris de: la pensie la data: 07/15/2014 8:41pm
Anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca.
Deci puteti obtine pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 60 ani daca pana atunci nu iesiti la pensie pentru limita de varsta prin reducerea varstei bde pensionare pentru stagiul in grupa de munca si daca va completati stagiul de cotizare la 35 ani.
Scris de: olteanu la data: 07/17/2014 6:37am
Gen:m
Data nasterii:20 08 1960
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:stagiu la marina 2ani
Intrebare:cant se poate iesi anticipat la ce varsta multumesc
Scris de: la pensie la data: 07/17/2014 11:22pm
Pentru Olteanu
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 20 august 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 % la varsta de 60 ani adica in 20 august 2020
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani atunci cand realizati stagiul total de cotizare (fara stagiul militar) de 43 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1