Subiect "stagiu de cotizare luat in calcul pensie" Deschis de nicolae la data: 07/19/2014 5:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu de cotizare luat in calcul pensie
Scris de: nicolae la data: 07/19/2014 5:52am
Gen:m
Data nasterii:1952
Stagiul de cotizare:34,5 luni+5 ani facultate la zi
Alte date:posed certificat de handicap accentuate,emis conform legii
Intrebare:avand in vedere ca am vechimea mentionata mai sus,ca am certificat cu mentiunea conf.legii 263 art 58,handicap accentuate,permanent,nerevizuibil,va rog sa imi precizati:punctajul total realizat se imparte la 23,4 ani sau 35?
Re: stagiu de cotizare luat in calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 07/20/2014 10:11pm
Nu ati precizat daca handicapul a fost dobandit inainte de angajare sau inaintea inceperii facultatii daca aceasta a fost inceputa inaintea angajarii.
Daca hamdicapul a fost dobandit inaintea inceperii activitatii (handicap preexistent inceperii activitatii) punctajul mediu al pensiei se calculeaza cu stagiul complet de cotizare de 23 ani si 4 luni (23,33333).
Daca handicapul a fost dobandit dupa inceperea activitatii punctajul mediu al pensiei se calculeaza cu stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Scris de: nicolae la data: 07/20/2014 11:27pm
Gen:m
Data nasterii:1952
Stagiul de cotizare:40 ani
Alte date:
Intrebare:din moment ce am precizat ca certificatul corespunde si mentioneaza legea 263/2010. Deci Corect emis sa fie depus la casa de pensii,logic ca handicapul este anterior angajarii in munca.
Raspunsul dvs.scurt,fara alte broderii trebuia sa fie :23ani si 4 luni,ASA cum mentionati in prima fraza.
Da ,handicapul este mentionat pe certificat anul dobindirii 1968 iar angajRea in munca in 1972.
Deci in calcul pensie ,punctajul se imparte la 23,4 ani pt ca apoi aceasta valoare sa se inmulteasca cu Val. punctului de pensie la data respectiva ?
Scris de: la pensie la data: 07/21/2014 1:56am
Raspunsul nostru fara broderii este :
Punctajul mediu se calculeaza cu stagiul de cotizare de 23 ani si 4 luni .
Restul ca apoi acesta se corecteaza cu un indice de corectie dupa care se inmulteste cu valoarea punctului de pensie sunt deja broderii si daca nu va deranjaza luati-le in consideratie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1