Subiect "o precizare" Deschis de ion la data: 07/19/2014 7:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
o precizare
Scris de: ion la data: 07/19/2014 7:18am
Gen:M
Data nasterii:29.01.1959
Stagiul de cotizare:32 sau 36(cu institutul de marina)
Alte date:
Intrebare:In data de 14.07.2014 v-am pus o intrebare, pentru al carui raspuns va multumesc.Dar (caci intotdeauna exista un...dar)am o nelamurire indusa de doi colegi ai mei.Concret intrebarea este:in cazul iesirii la pensie cu reducerea varstei de pensionare pentru activitate in grupa I si II pentru stabilirea perioadei de contributie se iau sau nu in calcul si cei patru ani de perioada asimilata(la mine institutul de marina)Intreb pentru ca exista posibilitaea ca perioada lucrata in grupa a II a sa se transforme in grupa aI a si cu 18 ani de grupa I sa pot iesi la pensie in 29.01.2015 cu conditia ca perioada de studii universitare sa fie luata in calcul(scoala am inceput-o in 1978 iar ofiter am devenit in 1982).Va multumesc mult!!!
Re: o precizare
Scris de: la pensie la data: 07/20/2014 10:52pm
Credem ca va faceti unele calcule gresite,
Desi stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare se ia in calculul stagiului de cotizare necesar pentru deschiderea dreptului la reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca in cazul dv nu are nicio importanta deoarece:
Pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Dar dv avand un stagiu de cotizare lucrat efectiv 31 ani si 10 luni si un stagiu de cotizare aferent stagiilor de cotizare in grupele de munca (9 ani in gr I si 9 ani in gr II) de 6 ani si 9 luni realizati un stagiu total de cotizare de 38 ani si 7 luni. Deci aveti depasit stagiul complet de cotizare fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare iar cu acesta realizati 42 ani si 7 luni asa cum v-am calculat anterior.
Daca stagiul de cotizare in gr II va fi transformat in stagiu de gr I veti obtine :
- Un stagiu de cotizare de 18 ani in gr I pentru care veti beneficia de un stagiu afferent grupelor de munca de 9 ani.
- Un stagiu de cotizare total de 40 ani si 10 luni fara stagiul asimilat pentru studii universitare si 44 ani si 10 luni cu acesta.
- Stagiul de cotizare in gr I a fost echivalat cu grupa conditii specioale si pentru un stagiu de 18 ani in conditii speciale beneficiate de reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani adica in 29 ianuarie 2015.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1