Subiect "pensie limita varsta" Deschis de Veltanescu ion la data: 07/25/2014 11:53pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita varsta
Scris de: Veltanescu ion la data: 07/25/2014 11:53pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti anul iesirii la pensie limita de varsta :nascut la 01.08.1951 cu o vechime de 3 ani si 9 ani pensie de boala actualmente,multumesc pt. raspuns si va doresc o zi placuta
Re: pensie limita varsta
Scris de: la pensie la data: 07/27/2014 4:14am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 01 august 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La implinirea varstei standard de pensionare (01 august 2016) daca indepliniti stagiul minim de cotizare de 15 ani pensia de invaliditate se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza. Daca din calcul pensia pentru limita de varsta iese mai mica decat pensia de invaliditate se pastreaza pensia de invaliditate
La calculul stagiului minim de cotizare se are in vedere stagiul de cotizare lucrat efectiv si stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Daca la data implinirii varstei de pensionare (01 august 2016) mai beneficiati de pensie de invaliditate indifferent de calculul de mai sus se considera ca indepliniti conditia de stagiu minim de cotizare si vi se acorda pensie pentru limita de varsta pastrandu-se valoarea pensiei de invaliditate primite.
Scris de: Veltanescu ion la data: 07/27/2014 5:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:intai va multumesc pt. raspunsul dat ,cred ca la vechime in munca am scris gresit 3 ani in loc de 36 ani lucrati si de 9 ani in pensie de boala ,va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la limita de varsta ,cu scuzele de rigoare va multumesc anticipat pt. raspuns ,multa sanatate
Scris de: la pensie la data: 07/28/2014 9:01pm
Raspunsul nu se modifica.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 01 august 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Putem preciza insa ca sigur pensia pentru limita de varsta va fi mai mare decat pensia de invaliditate .
Scris de: Veltanescu ion la data: 07/28/2014 10:54pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
va multumesc mult,va doresc multa sanatate
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1