Subiect "pensionarea pentru femeile cu mai multi copii" Deschis de doru v. la data: 08/06/2014 10:22pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionarea pentru femeile cu mai multi copii
Scris de: doru v. la data: 08/06/2014 10:22pm
Gen:
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:in prezent 36 ani
Alte date:am nascut si am crescut 7 COPII pana in ziua de azi.
Intrebare:BUNA ZIUA!NUMELE MEU ESTE DORU SI VA SCRIU ACESTE RANDURI PENTRU A O AJUTA PE CUMNATA MEA.EA ESTE NASCUTA IN FEBRUARIE 1962 SI ARE PANA IN PREZENT 36 DE ANI VECHIME.DE ASEMENEA POT SA VA SPUN CA A NASCUT SI CRESCUT 7 (SAPTE)COPII.LA CE VARSTA AR PUTEA IESI LA PENSIE? IN SPERANTA CA NE VETI DA UN RASPUNS VA MULTUMIM!!!!!
Re: pensionarea pentru femeile cu mai multi copii
Scris de: la pensie la data: 08/07/2014 3:20am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in luna aprilie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu poate beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii deoarece actuala lege a pensiilor 263/2010 nu mai acorda astfel de reduceri.
Poate beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 57 ani si 2 luni adica in luna aprilie 2019 daca atunci are stagiul de cotizare sub 40 ani si 6 luni sau pensie anticipata, nediminuata, daca pana atunci isi completeaza stagiul de cotizare si realizeaza acest stagiul de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1