Subiect "Pensie anticipata & anticipata partiala" Deschis de Iuliana la data: 08/08/2014 7:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata & anticipata partiala
Scris de: Iuliana la data: 08/08/2014 7:48am
Gen: F
Data nasterii: 29 Iunie 1958
Stagiul de cotizare: August 1977 - Decembrie 1981; Octombrie 1982 - August 2014
Alte date: Grupa a II-a intre Octombrie 1982 - Decembrie 1989
Intrebare: Cand pot iesi la pensie anticipat, respectiv anticipat partial ? (date pentru ambele situatii va rog)
Re: Pensie anticipata & anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 08/09/2014 3:16am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 29 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu aferent grupei de munca de 1 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 36 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 1 luna adica in 29 iulie 2018.
In prezent va puteti pensiona cu pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 29 august 2014 diminuarea va fi de 35,25 %
Va puteti pensiona cu pensie anticipata, nediminuata atunci cand realizati stagiul total de cotizare de 39 ani si 1 luna (inclusiv stagiu aferent grupei de munca de 1 an si 9 luni).
Scris de: Iuliana la data: 08/11/2014 4:38am
Multumesc pentru raspuns !
Serviciul este in curs, am contract pe perioada nedeterminata, dar nu lucrez in fiecare zi, sunt luni in care lucrez doar jumatate din timp, altele full, altele doar cateva zile din luna. As dori sa stiu in ce masura acest fapt ma poate afecta la pensie, atat cea la limita de varsta cat si cea anticipata & anticipata partiala.
Scris de: la pensie la data: 08/11/2014 11:29pm
Continuarea contractului de munca si cumularea pensiei cu salariu, dupa pensionarea cu pensie pentru limita de varsta este posibila si benefica deoarece dupa o anumita perioada de timp nedeterminata puteti sa cereti recalcularea pensiei cu perioada lucrata dupa pensionare.
La pensionarea cu pensie anticipata partiala, diminuata, sau anticipata, nediminuata, nu este posibila continuarea contractului de munca decat cu suspendarea pensiei pana la incetarea contractului de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1