Subiect "calcul pensie" Deschis de Achim Dorina la data: 08/11/2014 10:18pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: Achim Dorina la data: 08/11/2014 10:18pm
Gen:feminin
Data nasterii:29.10.1960
Stagiul de cotizare:

Alte date:in momentul iesirii la pensie de invaliditate gr.3 ( anul 2010)am avut o vechime de 30 ani si 8 luni, lucrand in continuare 4 ore pe zi.

Intrebare:va rog, cum pot adauga la calcul calcul pensie, pensia de invaliditate gradul III si veniturile obtinute ( 4 ore de munca ) pana in momentul de fata? in tabel nu se poate aduga decat L sau P3.

Tinand cont ca sunt pensionar cu gradul 3 de invaliditate din anul 2010,daca se pate, as vrea sa stiu cand as putea sa nu mai pot fi supusa revizuirii medicale periodice.
va multumesc !
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 08/12/2014 3:26am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 29 septembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca vreti sa va calculati pensia pentru limita de varsta selectati codul “L” si introduceti in coloana salariul tarifar pensia primita cumulate cu sumele castigate cu contract de jumatate de norma sau introduceti in coloana salarii tarifare pensia primita si in coloana Spor “suma fixa” sumele castigate cu contract de jumatate de norma.
Din pacate nu puteti beneficia de scutirea de revizuire medicala. Pentru aceasta trebuie sa aveti varsta de 56 ani si 11 luni si stagiul de cotizare de 31 ani si 11 luni iar Casa de pensii ia in acest calcul stagiul de cotizare avut la primirea pensiei de invaliditate (30 ani si 8 luni)
Dupa terminarea introducerii datelor reveniti si vom controla corectitudinea acestei operatii si va vom prezenta eventualelor observatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1