Subiect "calcul pensie" Deschis de oltea la data: 08/19/2014 9:10pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: oltea la data: 08/19/2014 9:10pm
Gen:f
Data nasterii:august 1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:am rugamintea de a verifica datele introduse in program pe numele meu
multumesc
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 08/20/2014 10:17pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in luna noiembrie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii:
1- Nu ati introdus sporurile de vechime inainte de 01 aprilie 1992 asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pentru dv am calculate noi acest spor pe care trebuie sal introduceti in program.
Acesta este :
- Intre octombrie 1988 – septembrie 1990 – 3 %
- Intre octombrie 1990 – martie 1992 – 6 %
Dupa martie 1992 introduceti sporurile primite pentru care prezentati adeverinta de la angajator.
2 In diverse luni ati introdus sporuri fixe in mod discontinuu si in valori diferite de la o luna la alta. Noi nu cunoastem ce fel de sporuri sunt acestea dar presupunem ca introducerea lor este gresita. In aceasta coloana nu trebuie introduse primele sau sumele castigate in acord individual sau global. Pot fi introduse sporuri pentru orele de noapte daca pentru acestea prezentati adeverinta.
3 Programul nu a fost modificat pentru calculul conform actualei legi a pensiilor astfel ca va calculeaza punctajul mediu al pensiei impartind punctajul total la stagiul complet de cotizare de 30 ani. Pentru a va calcula corect conform actualei legi a pensiilor calculati dv punctajul mediu al pensiei impartind punctajul total la stagiul complet de cotizare de 32 ani si 9 luni adica 32,75, dupa care il inmultiti cu valoarea punctului de pensie..
4 Nu ati precizat ce fel de pensie vreti sa va calculati. Daca vreti sa cereti pensie de invaliditate anul acesta si nu ati mai beneficiat de astfel de pensie rezultatul trebuie sa-l corectati inmultindu-l cu indicele de corectie de 1,07.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1