Subiect "Acte doveditoare facultate" Deschis de roza la data: 08/20/2014 9:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Acte doveditoare facultate
Scris de: roza la data: 08/20/2014 9:32am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: La calcularea pensiei nu mi s-a recunoscut facultatea, Casa de pensii motivându-și decizia prin faptul ca pe diplomă nu este specificat forma de învățământ la zi. Dar pe foaia matricolă se specifica aceasta mențiune. Întrebarea mea este dacă foaia matricola, care este anexă la diplomă, poate constitui dovada necesară sau trebuie adeverință de la facultate cu mențiunea că forma de învățământ e la zi?
Re: Acte doveditoare facultate
Scris de: blueM la data: 08/20/2014 8:58pm
roza :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: La calcularea pensiei nu mi s-a recunoscut facultatea, Casa de pensii motivându-și decizia prin faptul ca pe diplomă nu este specificat forma de învățământ la zi. Dar pe foaia matricolă se specifica aceasta mențiune. Întrebarea mea este dacă foaia matricola, care este anexă la diplomă, poate constitui dovada necesară sau trebuie adeverință de la facultate cu mențiunea că forma de învățământ e la zi?

ART. 131 din HG257/2011 - Normele de aplicarea Legii pensiilor
(1) În cazul persoanelor care au urmat cursurile de zi ale unor instituţii de învăţământ superior, dovada absolvirii cursurilor de zi şi a duratei normale a studiilor se face cu diploma însoţită de foaia matricolă
SAU
adeverinţă din care să rezulte forma de învăţământ, durata normală şi perioada studiilor.
Scris de: roza la data: 08/20/2014 10:17pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns.
Scris de: la pensie la data: 08/21/2014 3:59am
Raspunsul domnului blueM este corect dar exista un dar:
In lista actelor necesare pentru dosarele de pensie de invaliditate nominalizate in art 76 literele a) si b) in Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2001 se nominalizeaza “ diploma de absolvire si adeverinta” din care sa rezulte , durata normala ( nn-numarul de ani), perioada studiilor (nn-calendaristica) si faptul ca acestea au fost urmate la zi. Conform legislatiei anterioare lui ianuarie 2011 daca in foaia matricola erau specificate aceste informatii era acceptata foaia matricola in locul adeverintei de studii.
In prezent unii functionari se pretind mai legisti si nu accepta decat adeverinta de studii, incercati sa aduceti argumentul dat de domnul blueM si acesta ca in foaia matricola sunt continute informatiile necesare cerute de normele de aplicare iar daca nu sunteti inteleasa nu aveti alta solutie decat sa depuneti adeverinta de studii sau sa depuneti contestatie.
Scris de: roza la data: 08/21/2014 9:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Scris de: la pensie la data: 08/25/2014 9:02pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1