Subiect "calcul pensie" Deschis de Tanasie Dumitru la data: 08/26/2014 3:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: Tanasie Dumitru la data: 08/26/2014 3:08am
Gen:M
Data nasterii:16.10.1953
Stagiul de cotizare: 25.08.1977-31.05.1984 gr.II 100%;01.06.1984-03.08.1987-gr.II 70%
Alte date:
Intrebare:Am introdus toate datele din 25.08.1977 si pana in prezent si as dori sa ma ajutati cu calculul punctajului suplimentar pentru gr.II de munca .Cu deosebite multumiri.
Va rog sa nu luati in considerare emailul precedent
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 08/26/2014 10:25pm
Regretam ca nu am putut sa va calculam punctajul suplimentar pentru stagiile in gr II de munca.
Pentru a face acest calcul trebuie sa ne dati unele explicatii privind datele introduse, sa faceti unele modificari si sa tratati cu mai multa seriozitate introducerea datelor.
Observatiile generale privind datele introduse de dv in programe sunt urmatoarele.
1 Ati deschis trei programe si ati introdus date in doua din acestea.
2 In ambele programe in care ati introdus date ati comis erori iar unele date sunt neclare.
3 Este bine sa individualizati programele in care introduceti date (eventual adaugand cifre) pentru a discuta concret pe un singur program.
4 Observatii pentru primul program deschis (probabil pentru pensie anticipata partiala) si in care ati intodus date :
- Inca din al doilea an dupa angajare ati introdus sporuri in % cu zecimale care in mod normal nu se acordau. Daca vreti sa ne dati detalii pentru ce au fost acordate aceste sporuri pentru a aprecia daca sunt corect introduse.
- Sporul de vechime a fost calculat relativ corect cu observatiile ca la stabilirea lui nu ati avut in vedere perioada stagiului militar si ati continuat cu el si dupa martie 1992. Continuarea sporului de vechime dupa martie 1992 se face numai daca prezentati adeverinta.
Sporul de vechime calculat de noi este urmatorul :
Intre octombrie 1981 – august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 – septembrie 1986 6 %
Intre octombrie 1986 – septembrie 1991 9 %
Intre octombrie 191 – martie 1992 12 %
- In anii 2001, 2002, si 2003 ati introdus din neatentie salarii aberant de mari (cu 10 cifre). Corectitudinea datelor introduse o puteti verifica facand click pe “Datele introduse”
5 Observatii pentru al doilea program deschis (probabil pentru pensie pentru limita de varsta) si in care ati intodus date :
- In pagina de intrare ati introdus punctaj pentru asigurari sociale . Ce reprezinta acesta si cum l-ati calculat.
- In pagina de intrare ati introdus punctaj suplimentar pentru grupa de munca . Cum l-ati calculat.
- In luna iulie 1977 selectati codul F deoarece aceasta luna se considera vacanta dupa ultimul an de facultate.
- Aceleasi observatii ca mai sus pentru sporul de vechime cu observatia ca l-ati introdus gresit de doua ori si in % si in suma fixa. Este suficienta introducerea in %.
- Aveti o perioada in care nu ati introdus date in schimb ati introdus date pentru o perioada viitoare.
Dupa ce faceti modificarile necesare unui calcul corect va vom calcula punctajul suplimentar pentru stagiile in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1