Gen:Masculin
Data nasterii:29.08.1953
Stagiul de cotizare:41 ani 5luni
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va scriu in legatura cu situatia tatalui meu: el a depus dosarul de pensionare la 1 iunie 2014: a avut 41 ani si 5 luni de cotizatii iar 10 ani si cateva luni au fost incadrati in grupa de munca II. Cei de la casa de pensii nu i-au validat cele 2 adeverinte de grupa iar la suma cuvenita 1260 Roni i s-a aplicat o dimuniare de 37.3%, pensia lui fiind de 790 lei.
Prima adeverinta nu a fost validata pe motivul ca la vremea respectiva intreprinderea se numea CFS iar ulterior a devenit Terom iar cei de la casa de pensii spun ca in adeverinta nu se face nici o legatura intre Terom si CFS.
A doua adeverinta de la o alta intreprindere nu a fost recunoscuta pe motivul ca temeiul legal la care se face referire in incadrarea in grupa II nu este cel corect.
Intrebarea mea este:
- daca tatal meu reuseste sa isi refaca cele 2 adeverinte si ii este recunoscuta grupa,i s-ar mai aplica penalitati (la varsta depunerii dosarului avea 60 ani si 9 luni) iar daca da, aceste penalitati cam ce procentaj ar avea?
Tatal meu o sa faca o contestatie la casa de pensii si vroaim sa va intreb daca pe perioada contestatiei va mai primi pensia.
Multumesc anticipat pentru raspuns.