Subiect "calcul pensie" Deschis de anca ardelean la data: 08/27/2014 6:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: anca ardelean la data: 08/27/2014 6:38am
Gen:f
Data nasterii:10.10.1954
Stagiul de cotizare:39 ani 11 luni
Alte date:
Intrebare:Am folosit modelul dv de calcul pensie si am ceva intrebari;
1) daca pensia suplimentara este generata automat sau trebuie introdus procentul in casuta sporuri-eu nu l-am trecut?
2)Daca salariile medii brute pe economie pentru calculul punctajului lunar si apoi anual este cel din tabelul dv.Am incercat sa-mi reconstitui cativa ani punctul de pensie si am o diferenta intre cel de la casa de pensii -din buletinul de calcul- si cel calculat de mine. De asemeni imi rezulta o diferenta destul de buna intre cuantumul pensiei comunicat si cel simulat-am introdus datele din buletinul de calcul-.Diferenta este de cca 70 lei.
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 08/28/2014 4:00am
Este surprinzator ca ati obtinut un rezultat asa de apropiat fata de erorile pe care le-ati facut
Punctajul pentru contributia oblgatorie la pensie suplimentara inainte de 01 aprilie 2001 este calculat automat de programul de pe site si inclus in punctajul anual spre deosebire de Casa de pensii care il calculeaza si il evidentiaza separat.
Desi nu avem toate informatiile necesare facem presupunerele urmatoare:
- Ati vrut sa calculati pensia pentru limita de varsta
- In perioada martie – iulie 1979 nu ati lucrat
- In perioada octombrie 2009 – februarie 2014 ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Avand in vedere cele de mai sus dupa verificarea datelor introduse facem urmatoarele observatii privind datele introduse in programul cu numeladv :
1- Nu ati introdus sporurile de vechime inainte de 01 aprilie 1992 asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pentru dv am calculat noi acest spor pe care trebuie sa-l introduceti in program.
Acesta este :
- Intre septembrie 1983 – decembrie 1983 – 3 %
- Intre ianuarie 1984 – decembrie 1988 – 6 %
- Intre ianuarie 1989 - martie 1992 9 %
Dupa martie 1992 introduceti sporurile primite pentru care ati prezentat adeverinta de la angajator.
2 Introduceti alte sporuri (pentru orele de noapte sau in suma fixa) pentru care ati prezentat adeverinta de la angajator.
3 In lunile mai, august, septembrie si octombrie 2001 si septembrie, octombrie si noiembrie 2003 ati introdus salarii cu un odin de marime mai mare, indusa in eroare de o disfunctionalitate a programului. Pentru a verifica salariile introduse faceti click pe “Datele introduse”.
4 In perioada octombrie 2009 – februarie 2014 ati selectat gresit codul “P2” introducand in acelasi timp si salarii. Corect este codul “L” iar in coloada salarii introduceti valoarea pensiei de invaliditate primite.
Codurile P1, P2 si P3 se utilizeaza numai la calculul pensiei de invaliditate, pe perioade viitoare pe perioada stagiilor potentiale primite si fara a introduce cfre in coloana salarii cu exceptia perioadei de pensie de invaliditate de gr III in care se lucreaza cu fractiuni de norma.
Re: calcul pensie
Scris de: anca ardelean la data: 08/28/2014 6:05am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru sfaturile pertinente. Am facut corecturile indicate si am obtinut un rezultat foarte apropiat de cel din decizie.Cu deosebita stima pentru dumneavoastra si munca pe care o faceti.Inlaturati multe dubii din mintea celor ce au muncit o viata ,putand sa verifice daca s-a gresit cumva la calculul pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1