Subiect "calcul punctaj" Deschis de Gh. Marin la data: 08/31/2014 10:00pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj
Scris de: Gh. Marin la data: 08/31/2014 10:00pm
Gen:M
Data nasterii:18,02,1951
Stagiul de cotizare: peste 36 de ani
Alte date: pensionat CB II din 2007
Intrebare: În perioada 01,01,2010 - 31,12,2012, valoarea punctului de pensie a rămas același. Se știe de ce. Pentru acest interval de timp, la data îndeplinirii condițiilor de pensionare pentru limită de vârstă - febr. 2016-, cum se calculează punctajul lunar, la care salariu se raportează ( în 2009 salariul mediu a fost de 1889 lei)?. Prin raportarea aceluiași venit la un salariu mediu brut pe economie în continuă creștere (2012 SM = 2,117 lei), punctajul calculat lunar a fost în scădere, ceea ce cred că nu este normal. Se are în vedere acest lucru?. Există vreo reglementare în acest sens?. Mulțumesc.
Re: calcul punctaj
Scris de: la pensie la data: 09/01/2014 7:16am
Suma luata in calculul punctajului lunar pentru perioada cat se beneficiaza de pensie de invaliditate este valoarea pensiei primite.
Salariul mediu utilizat pentru calculul punctajului lunar este cel comunicat de Institutul national de statistica si poate fi gasit pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
Scris de: Gh. Marin la data: 09/01/2014 9:44pm
Alte date: pens. CB gr.II
Intrebare: Revin la calcul punctaj. Eu m-am referit la perioada cât valoarea punctului de pensie a fost ”înghețată”.(2010, 2011 și 2012). Prin raportarea aceleiași sume (pensie) la un venit mediu în dinamică, se pierd un anumit număr de puncte. După părerea mea, logic ar fi ca raportarea pentru acea perioadă să se facă: valoarea pensiei / venitul mediu an 2009. Nu știu dacă m-am făcut înțeles. Mulțumesc.
Scris de: Gh. Marin la data: 09/01/2014 9:45pm
Gh. Marin :
Alte date: pens. CB gr.II
Intrebare: Revin la calcul punctaj. Eu m-am referit la perioada cât valoarea punctului de pensie a fost ”înghețată”.(2010, 2011 și 2012). Prin raportarea aceleiași sume (pensie) la un venit mediu în dinamică, se pierd un anumit număr de puncte. După părerea mea, logic ar fi ca raportarea pentru acea perioadă să se facă: valoarea pensiei / venitul mediu an 2009. Nu știu dacă m-am făcut înțeles. Mulțumesc.
Scris de: la pensie la data: 09/01/2014 10:21pm
Noi am inteles intrebarea dv si am raspuns cum se face calculul.
Adica modul de calcul nu se modifica in functie de dinamica punctului de pensie iar acest calcul se face conform prevederilor legale nu dupa cum consideram noi ca este logic. Daca ar fi dupa logica credem ca am avea surpriza sa constatam ca logica noastra nu ar corespunde cu logica fuctionarilor de la casa de pensii. Uneori avem surpriza sa constatam ca si interpretarea prevederilor legale de catre acesti functionari este in defavoarea pensionarilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1