Subiect "Adeverinta sporuri angajator" Deschis de Manea Dumitru la data: 09/02/2014 1:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adeverinta sporuri angajator
Scris de: Manea Dumitru la data: 09/02/2014 1:26am
Gen:M
Data nasterii:5.11.1950
Stagiul de cotizare:42 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare:Am solicitat de la unul dintre angajatorii mei (pentru perioada 1991-2000) o adeverinta cu veniturile realizate intrucat aveam sporuri ce nu au fost trecute in cartea de munca. Acesta mi-a eliberat o adeverinta in care sunt specificate numai veniturile suplimentare lunare (ce nu apar in cartea de munca) ,cu mentiunea ca si pentru acestea s-au platit contributii, dar fara sa mentioneze despre ce sporuri e vorba. Este luata in considerare aceasta adeverinta la Casa de Pensii sau trebuia sa imi elibereze o adeverinta cu venitul global brut pentru fiecare luna ? Ma gandesc la faptul ca cei de la Casa de Pensii nu vor sta sa adune pentru fiecare luna ce este in cartea de munca cu ce este pe adeverinta
Re: Adeverinta sporuri angajator
Scris de: blueM la data: 09/02/2014 8:45pm
Manea Dumitru :
Gen:M
Data nasterii:5.11.1950
Stagiul de cotizare:42 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare:Am solicitat de la unul dintre angajatorii mei (pentru perioada 1991-2000) o adeverinta cu veniturile realizate intrucat aveam sporuri ce nu au fost trecute in cartea de munca. Acesta mi-a eliberat o adeverinta in care sunt specificate numai veniturile suplimentare lunare (ce nu apar in cartea de munca) ,cu mentiunea ca si pentru acestea s-au platit contributii, dar fara sa mentioneze despre ce sporuri e vorba. Este luata in considerare aceasta adeverinta la Casa de Pensii sau trebuia sa imi elibereze o adeverinta cu venitul global brut pentru fiecare luna ? Ma gandesc la faptul ca cei de la Casa de Pensii nu vor sta sa adune pentru fiecare luna ce este in cartea de munca cu ce este pe adeverinta

Firma trebuie sa va elibereze o Adeverinta cu sporuri permanente si care trebuie sa contina:
- denumirea sporului (vechime, fidelitate, munca grea, noapte, etc)
- procentul sau suma acestuia lunara
- actul normativ in baza caruia s-a acordat in perioada respectiva.
Casa de pensii stie cum sa opereze datele din carnetul de munca si cele din adeverinta.
Re: Adeverinta sporuri angajator
Scris de: la pensie la data: 09/02/2014 10:01pm
Raspunsul domnului blueM este corect.
Adeverinta nu este corecta. Deoarece aceasta referinduse la perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 trebuie sa specifice numai sporurile cu caracter permanent, cu exceptia sporului de vechime inainte de 01 aprilie 1992 care se determina automat.
Cititi mai multe amanunte pe site la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1