Subiect "PENSIE URMAS" Deschis de LUCA CINCA MARIA la data: 09/04/2014 12:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE URMAS
Scris de: LUCA CINCA MARIA la data: 09/04/2014 12:47am
Gen:feminin
Data nasterii:22 mai 1955
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:sotul meu a iesit la pensie anticipata in anul 2009,el fiind nascut in 25 martie 1949,in 2011 a decedat,tot cu pensia anticipata.Eu ar trebui sa merg sa i se recalculeze pensia la limita?
Intrebare:La ce varsta as putea beneficia de pensie de urmas daca sant mascuta in 22 mai 1955 ?
Re: PENSIE URMAS
Scris de: la pensie la data: 09/04/2014 11:26pm
Deoarece pana la data decesului sotul dv nu a indeplinit conditiile pentru pensie pentru limita de varsta nu puteti cere recalcularea pensiei lui prin transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere dv aveti dreptul la propria pensie pentru limita de varsta in data de 22 iunie 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Tot la aceiasi varsta aveti dreptul la pensie de urmas de pe urma sotului dv decedat.
In acest caz avand dreptul si la propria pensie si la cea de urmas aveti dreptul sa alegeti una din cele doua pensii.
In cazul in care optati pentru pensie de urmas aceasta se va calcula ca jumatate din pensia recalculate a sotului. Recalcularea pensiei sotului se va face ca pensie de invaliditate de gr I la care avea dreptul la data decesului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1