Subiect "Revizuibil sau nu?Cine hotaraste?" Deschis de Maria Diaconu la data: 09/04/2014 8:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Revizuibil sau nu?Cine hotaraste?
Scris de: Maria Diaconu la data: 09/04/2014 8:11am
Gen:F
Data nasterii:oct.1956
Stagiul de cotizare:37
Alte date:Pensie de invaliditate gradul 2
Intrebare:Pe decizia de pensie nu este scris nerevizuibil!De ce?

Conform L.263/2010, la "Art.79(1)c)au vârsta mai mica cu pâna la 5 ani fata de vârsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi".
Am primit de la Comisia Medicala decizia de incadrare in grad de invaliditate, gradul 2, pe care scrie revizuibil la un an. Mentionez ca mai am 2 ani si 7 luni pana la implinirea varstei standard de pensionare si stagiul complet de cotizare(37 de ani).Pe Decizia de pensionare primita nu este scris nicaieri ca sunt revizuibila sau nu.Trebuie sa mai merg iar la Comisia de expertiza peste un an daca am aproape 58 ani? Trebuie Casa de Pensii sa-mi precizeze revizuibil sau nu?
Re: Revizuibil sau nu?Cine hotaraste?
Scris de: la pensie la data: 09/05/2014 4:13am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in luna mai 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Faptul ca sunteti scutita de revizuirea medicala anuala ar trebui sa fie consemnata in ultima decizie medicala. Asa cum precizati si dv conform art 79 alin (1) litera c din legea pensiilor aveti dreptul sa beneficiati de scutirea de revizuire anuala a capacitatii de munca.
Daca in decizia medicala sunteti obligata la revizuirea medicala anuala depuneti o contestatie la Casa de pensii si daca nu vi se repara eroare depuneti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1