Subiect "pensie anticipata partiala" Deschis de muntean petru la data: 09/04/2014 9:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala
Scris de: muntean petru la data: 09/04/2014 9:22am
Gen:M
Data nasterii:01.07.1954
Stagiul de cotizare:42ani 2luni 16zile
Alte date:vastra de pensionare ptr. limita de vastra:61
ani 6 luni
Intrebare:Am primit decizia de pensionare anticipata partiala cu o diminuare de:13.5%,nu trebuia ca diminuare sa fie de 7,5%(10 luni*0,75%)?
-studiile superioare se calculeaza la perioade similate?,caci la mine apare doar 1na 4luni.
va multumesc
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 09/05/2014 4:16am
Nu putem sa va verificam corectitudinea calculului pentruca nu ati prezentat datele clar.
- Nu ati precizat data la care ati depus dosarul de pensie anticipata partiala. Diminuarea pensiei se calculeaza fata de aceasta data.
- Nu ati precizat daca aveti stagiu de cotizare lucrat in grupele de munca sau motivul pentru care ati beneficiat de reducerea varstei de pensionare.
- Nu ati precizat daca ati depus actele doveditoare pentru studii universitare sau stagiul militar.
Perioada studiilor universitare si a stagiului militay sunt considerate stagii de cotizare assimilate si nu intra in calculul pensiei anticipate partiale.
Scris de: Nastu la data: 09/05/2014 10:07pm
muntean petru :
Gen:M
Data nasterii:01.07.1954
Stagiul de cotizare:42ani 2luni 16zile
Alte date:vastra de pensionare ptr. limita de vastra:61
ani 6 luni
Intrebare:Am primit decizia de pensionare anticipata partiala cu o diminuare de:13.5%,nu trebuia ca diminuare sa fie de 7,5%(10 luni*0,75%)?
-studiile superioare se calculeaza la perioade similate?,caci la mine apare doar 1na 4luni.
va multumesc

Cei nascuți în 54 au facut armata înainte de facultate, deci au absolvit în 1978 sau 1979 ( 4 ani sau 5 ani de fac), rezulta vechimea de 36 sau 35 de ani, fara facultate și fară armată (confirmați?).De la această vechime se calculează penalizarea.
Scris de: la pensie la data: 09/07/2014 3:25am
Datele sunt prea generale.
Comfirmam ca pentru cei nascuti in anul 1954 pensia anticipata partiala, diminuata se acorda dupa varsta de 60 ani daca au stagiul de cotizare de minim 35 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare, stagiu militar sau perioada in care au beneficiat de pensie de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1