Subiect "Desfășurător pe luni a punctajului" Deschis de Nicko la data: 09/07/2014 9:42pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Desfășurător pe luni a punctajului
Scris de: Nicko la data: 09/07/2014 9:42pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua,
Am trecut în tabelul de calcul al punctajului pensiei fiecare luna și am obținut prin acest calcul pensia.
Se poate obține de la casa de pensii tabelul de la ei cu desfășurătorul pe fiecare lună? Așa pot verifica dacă s-a greșit ceva.
Poate acest tabel se dă odată cu calculul pensiei?
Sau se face o cerere separată?

Cu mulțumiri!
Re: Desfășurător pe luni a punctajului
Scris de: la pensie la data: 09/08/2014 11:36pm
Pentru a putea face o comparatie intre calculul pensiei facute de Casa de pensii si cel facut de dv trebuie sa cereti la Casa de pensii “Buletinul de calcul al pensiei” acesta se elibereaza numai daca se depune o cerere in acest sens. Insa trebuie avut in vedere ca acest buletin de calcul al pensiei nu contine punctajele anuale ci numai un tabel cu datele introduse in calcul de catre Casa de pensii. Astfel puteti face o comparati intre datele introduse in calcul nu intre punctajele anuale.
Datele care se introduc in calculul pensiei in perioada dupa 01 aprilie 2001 pot fi obtinute de la Casa de pensii si inainte de depunerea dosarului de pensionare cerand la Casa de pensii “Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001”.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1- Nu ati introdus sporurile de vechime inainte de 01 aprilie 1992 asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Acest spor este acordat automat si de catre programul Casei de pensii si acesta trebuia sa fie :
- Intre septembrie 1983 – septembrie 1984 3 %
- Intre octombrie 1984 – septembrie 1989 6 %
- Intre octombrie 1989 – martie 1992 9 %
Trebuie sa facem insa o observatie si anume aceea ca nu cunoastem daca ati satisfacut stagiul militar si din aceasta cauza la calculul acestui spor nu am luat in calcul stagiul militar care de regula se ia in calcul.
2 Ar trebui sa va interesati la angajatori daca ati mai primit si alte sporuri cu caracter permanent pe langa sporul de vechime si daca ati primit sa cereti adeverinte cu acestea si sa le introduceti in program
3 In lunile decembrie 2001, decembrie 2002, decembrie 2006 si iunie 2012 ati introdus salarii mai mari decat limitele aratate de noi pe pagina de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceasta eroare nu influenteaza calculcul pensiei deoarece programul de pe site face automat aceasta limitare.
4 Trebuie sa aveti in vedere ca in perioada in care incheiati Contract de asigurare sociala cu Casa de pensii se asigura o suma minima stabilita in fiecare an (in anul 2014 este de 805 lei) si acest contract nu se poate incheea pe o perioada din urma ci numai de la data incheerii contractului.
Scris de: Nicko la data: 09/09/2014 7:18am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
1. Am introdus vechimea în valoarea salariului trecut în tabel.
2. Alte sporuri nu am avit, nici stagiu militar
3. Am facut corecții la salariile lunare mai mari decât limitele anuale găsite cu ajutorul dvs.
4. Din 2011 în perioadele de concediu fară plată am facut contract la casa de pensii pentru minim de contribuție.
Având în mai, iunie, iulie, august, septembrie 2011, de la 10 la 20 zile, fără plată, contractul nu l-am întrerupt plătind 5 luni, la rând.
Din 2012, luna mai, am început un nou contract, odata cu demisia, ca sa pot ieși anticipat parțial, am facut socoteala, destul de aproximativ, ca trebuie să plătesc inclusiv ianuarie 2015, având vreo 3 luni concedii medicale ( cu întreruperi de contract) și învoiri trecute în cartea de muncă.
Scris de: Nicko la data: 09/10/2014 5:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
5.
Astfel în februarie 2015, o să mai am 41 de luni pâna la varsta standard de pensinare și pensia va fi diminuată pâna atunci cu 30,75%, față de ce e calculat în tabelul dvs?
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1