Subiect "pensie anticipata partiala" Deschis de aurica la data: 09/07/2014 11:49pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala
Scris de: aurica la data: 09/07/2014 11:49pm
Gen:B
Data nasterii:7.9.1951
Stagiul de cotizare:41
Alte date:fara grupa
Intrebare:Vă prezint un caz ipotetic. 2 bărbaţi născuţi pe 7.09.1951. Vechime în muncă: 36 de ani, respectiv 41 de ani. Ambii depun cereri pentru pensionare anticipată parţială, începând cu data de 9.11.2014. Cuantumul pensiei se reduce corespunzător cu numărul de luni până la vârsta de pensionare (ambii câte 22 de luni – 16,5%). Faptul că unul are vechime mai mare (cu 5 ani) nu duce la o diminuare a penalităţii (dacă nu, nu este corect)? Ar trebui ca funcţie de nr.de ani lucraţi în plus peste 35 (minim) până la 43 (maxim) să se diminueze progresiv procentul de penalitate. Sau cel care a muncit mai mult, a muncit ca prostul? Pentru a îndeplini condiţia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipată parţială de 43 ani şi să nu ai grupă înseamnă să te angajezi de la grădiniţă sau de la creşă, sau îndeplineşti condiţia când faci 65 de ani şi poţi ieşi la pensie la vârsta standard. Dar să mai depăşeşti acest stagiu? Vă rog să-mi spuneţi care este procentul de penalizare pentru fiecare, deoarece prostul din exemplu sunt EU? Vă mulţumesc anticipat.
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: blueM la data: 09/08/2014 10:14pm
aurica :
Gen:B
Data nasterii:7.9.1951
Stagiul de cotizare:41
Alte date:fara grupa
Intrebare:Vă prezint un caz ipotetic. 2 bărbaţi născuţi pe 7.09.1951. Vechime în muncă: 36 de ani, respectiv 41 de ani. Ambii depun cereri pentru pensionare anticipată parţială, începând cu data de 9.11.2014. Cuantumul pensiei se reduce corespunzător cu numărul de luni până la vârsta de pensionare (ambii câte 22 de luni – 16,5%). Faptul că unul are vechime mai mare (cu 5 ani) nu duce la o diminuare a penalităţii (dacă nu, nu este corect)? Ar trebui ca funcţie de nr.de ani lucraţi în plus peste 35 (minim) până la 43 (maxim) să se diminueze progresiv procentul de penalitate. Sau cel care a muncit mai mult, a muncit ca prostul? Pentru a îndeplini condiţia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipată parţială de 43 ani şi să nu ai grupă înseamnă să te angajezi de la grădiniţă sau de la creşă, sau îndeplineşti condiţia când faci 65 de ani şi poţi ieşi la pensie la vârsta standard. Dar să mai depăşeşti acest stagiu? Vă rog să-mi spuneţi care este procentul de penalizare pentru fiecare, deoarece prostul din exemplu sunt EU? Vă mulţumesc anticipat.

- Diminuarea penalitatii in functie de stagiul de cotizare realizat PESTE stagiul standard complet de cotizare prevazut de lege era stipulata in Legea 19/2000 - Legea pensiilor care a fost abrogata de Legea 263/2010 - Legea pensiilor actuala si care nu mai prevede acest lucru.
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 09/09/2014 1:44am
Dv vreti sa facem calcule in un caz ipotetic si pe o lege ipotetica iar noi nu facem calcule decat pe o lege reala pe care o cunoasteti si dv si stiti ca nu are astfel de prevederi.
Deci in plus fata de explicatia data de domnul blueM nu mai putem adauga decat ca daca trebuie sa va suparati pe cineva sa o faceti pe cei care au facut si cei care au aprobat o astfel de lege.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1