Subiect "stagiu cotizre" Deschis de Cristian Rizvan la data: 09/09/2014 7:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu cotizre
Scris de: Cristian Rizvan la data: 09/09/2014 7:19am
Gen: masculin
Data nasterii:07.06.1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Se considera stagiu de cotizare perioada in care am realizat venituri ca cenzor, fara a avea alte venituri?
Re: stagiu cotizre
Scris de: la pensie la data: 09/09/2014 10:34pm
Perioada la care va referiti dv este lucrata cu contract cu timp partial de munca sau cu convetie civila.
Aceasta perioada se considera stagiu de cotizare daca in acea perioada nu ati lucrat si cu contract cu timp integral de munca astfel :
- Inainte de 01 ianuarie 2011 se socoteste stagiul de cotizare proportional cu perioada prevazuta in contract. Exemplu la jumatate de norma se considera stagiu de cotizare jumatate din perioada de contract. In aceasta perioada cei care au lucrat cu mai multe contracte de acest fel le pot cumula fara a putea depasi o norma intreaga.
- Dupa 01 ianuarie 2011 se considera stagiu de cotizare integral indiferent de fractiunea de norma lucrata.
Scris de: Cristian Rizvan la data: 09/19/2014 8:56am
la pensie :
Perioada la care va referiti dv este lucrata cu contract cu timp partial de munca sau cu convetie civila.
Aceasta perioada se considera stagiu de cotizare daca in acea perioada nu ati lucrat si cu contract cu timp integral de munca astfel :
- Inainte de 01 ianuarie 2011 se socoteste stagiul de cotizare proportional cu perioada prevazuta in contract. Exemplu la jumatate de norma se considera stagiu de cotizare jumatate din perioada de contract. In aceasta perioada cei care au lucrat cu mai multe contracte de acest fel le pot cumula fara a putea depasi o norma intreaga.
- Dupa 01 ianuarie 2011 se considera stagiu de cotizare integral indiferent de fractiunea de norma lucrata.

Este posibil ca in perioada 01 ianuarie 2011 si pana la 30 septembrie 2012 in care am avut un contract de munca pe perioada nedeterminata la alta societate si acest contract de cenzorat sa fie considerata ca perioada dubla de cotizare(42 luni in loc de 21 luni, perioada efectiva sau nu se poate depasi o norma intreaga)? MULTUMESC!
Scris de: la pensie la data: 09/22/2014 9:21pm
Cand perioada zilnica lucrata depaseste o norma intreaga Chiar si la angajatori diferiti se socoteste ca stagiu de cotizare numai perioada calendaristica, adica asa cum presupuneti dv nu se poate depasi stagiul de cotizare care corespunde unei norme intregi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1