Subiect "calcul diminuare luni anticipate" Deschis de moise la data: 09/10/2014 2:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul diminuare luni anticipate
Scris de: moise la data: 09/10/2014 2:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:In aprilie 2013 mi s-a acordat pensie anticipata partial conform deciziei de atunci la 42 de luni anticipate, diminuarea = 31.50/%. Corect. Prin depunerea la dosar, la sfarsitul aceluiasi an, a noi documente, adeverinte grupa de munca, se micsoreaza numarul lunilor anticipate la 18 dar diminuarea, scriu ei in decizie tot 31,50% ! Dupa calculul meu conf. art. 65, alin. 4 din leg. 263/2010 diminuarea ar trebui sa fie 13,50% !.
Intrebare:Diminuarea trebuie sa ramana asa cum a fost calculata prima data pe documentele de atunci sau trebuie recalculata la adaugarea de noi documente, asa cum inteleg eu art. 107, alin. 3 si 5 din leg. 263/2010 ?

Va multumesc !
Re: calcul diminuare luni anticipate
Scris de: blueM la data: 09/10/2014 3:16am
moise :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:In aprilie 2013 mi s-a acordat pensie anticipata partial conform deciziei de atunci la 42 de luni anticipate, diminuarea = 31.50/%. Corect. Prin depunerea la dosar, la sfarsitul aceluiasi an, a noi documente, adeverinte grupa de munca, se micsoreaza numarul lunilor anticipate la 18 dar diminuarea, scriu ei in decizie tot 31,50% ! Dupa calculul meu conf. art. 65, alin. 4 din leg. 263/2010 diminuarea ar trebui sa fie 13,50% !.
Intrebare:Diminuarea trebuie sa ramana asa cum a fost calculata prima data pe documentele de atunci sau trebuie recalculata la adaugarea de noi documente, asa cum inteleg eu art. 107, alin. 3 si 5 din leg. 263/2010 ?
Va multumesc !

ART. 53/ HG 257/2011 - Normele Legii 263/2010
(1) Prin sintagma luni de anticipare se înţelege perioada cuprinsă între data acordării pensiei anticipate sau a pensiei anticipate parţiale şi data împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5 ori, după caz, în anexa nr. 6 la lege sau, după caz, data împlinirii vârstei standard reduse potrivit legii.
(2) Procentul de diminuare, în cazul pensiei anticipate parţiale, prevăzut la art. 65 alin. (4) din lege, se determină prin înmulţirea numărului de luni de anticipare cu 0,75%. Fracţiunile de lună se întregesc la lună.
(3) Diminuarea stabilită potrivit alin. (2) se menţine până la data îndeplinirii condiţiilor privind vârsta standard de pensionare sau vârsta standard redusă, potrivit prevederilor legale.
DIMINUAREA RAMANE CEA STABILITA INITIAL - (31,5%).
****** Intrucat Dvs ati depus o adecerinta cu grupa (probabil 10 ani de grupa II), vi se reduce varsta cu 2 ani si aveti dreptul la pensie limita de varsta in Oct. 2014, data la care dispare diminuarea de 31,5%.
Re: calcul diminuare luni anticipate
Scris de: la pensie la data: 09/11/2014 3:02am
Raspunsul domnului blueM nu face referire la art 107 din legea pensiilor 263/2010 din neatentie sau intentionat,
Din pacate functionarii de la Casa de pensii ignora intentionat aplicarea prevederilor art 107 din legea pensiilor 263/2010 in cazul pensiilor anticipate partiale desi prevederile acestui articol se refera la toate pensile.
Noi interpretam prevederilor acestui articol asa cum l-ati interpretat dv si consideram ca trebuie sa depuneti contestati la Comisia Centrala de contestatii si daca aceasta este respinsa sa introduceti actiune in justitie (la tribunal). Aceasta actiune in justitie este scutita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1