Subiect "diferenta grad invaliditate" Deschis de roncov la data: 09/12/2014 6:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
diferenta grad invaliditate
Scris de: roncov la data: 09/12/2014 6:59am
Gen:f
Data nasterii:27.01.1987
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua!

Tatal meu este pensionat din iulie 2013, fiind incadrat in gradul III de invaliditate. Anul acesta, in urma revizuirii medicale, a fost incadrat in gradul II de invaliditate, insa cuantumul pensiei a ramas neschimbat. Singura diferenta intre decizia de pensionare initiala si cea actuala este valoarea punctului de pensie (in vigoare din ianuarie 2014). In mod normal n-ar trebui sa i se mareasca pensia?

Va multumesc!
Re: diferenta grad invaliditate
Scris de: la pensie la data: 09/14/2014 10:54pm
Pentru a putea sa facem analiza rebuia sa ne dati datele pentru tatal dv nu pentru dv.
Pentru analiza situatiei aveam nevoie de urmatoarele date ale tatalui dv :
- Data nasterii
- Stagiul de cotizare la data primei iesiri la pensie iulie 2013.
- Daca la prima iesire la pensie a primit stagiu de cotizare potential.
- Daca la a doua iesire la pensie a primit stagiu de cotizare potential.
Noi presupunem ca nu a primit stagiu de cotizare potential nici la prima iesire la pensie nici la a doua si in acest caz baza de calcul a ambelor cacule a fost aceiasi, a obtinut acelasi punctaj mediu al pensiei si valoarea pensiei nu s-a modificat.
Trebuie sa va spunem ca perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate de gr III este considerata stagiu de cotizare asimilat insa nu s-a luat in calculul pensiei de invaliditate de gr II deoarece acesta se ia numai in calculul pensiei pentru limita de varsta.
Scris de: roncov la data: 09/15/2014 5:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
- Data nasterii: 11.06.1959
- Stagiul de cotizare la data primei iesiri la pensie iulie : 24 ani 6 luni 14 zile
Cum ati presupus:
- la prima iesire la pensie,stagiu de cotizare potential: 0
- la a doua iesire la pensie,stagiu de cotizare potential: 0
Scris de: la pensie la data: 09/15/2014 9:32pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in data de 11 iunie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La prima iesire la pensie cu gr III de invaliditate nu putea primi stagiu de cotizare potential daca boala de care a suferit este una obisnuita.
La modificarea gradului de invaliditate din III in II trebuia sa primeasca stagiu de cotizare potential, de cca 9 ani daca sufera de o boala obisnuita iar pensia ar fi trebuit sa creasca. In acest caz nu putea primi stagiu potential daca :
- Are handicap grav sau mediu preexistent calitatii de asigurat insa in acest caz are dreptul la pensie pentru limita de varsta datorita reducerii varstei de pensionare pentru starea de handicap.
- Din cauza interpretarii gresite a prevederilor art 62 alin (1) din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011. In acest caz ar trebui sa faca contestatie la Comisia Centrala de Contestatii. Aceasta se depune la registratura Casei de pensii.
Scris de: roncov la data: 09/16/2014 8:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

El sufera de: cardiomiopatie dilatativa, bloc major de ramura stanga, insuficienta mitrala grad IV si diabet zaharat tip II
Scris de: roncov la data: 09/16/2014 9:03am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In decizia de pensionare este incadrat la boala obisnuita (Legea 263 art.68, aliniat 1, litera c), insa de asemenea este mentionat ca decizia se poate contesta doar in termen de 30 zile, pe urma ramanand definitiva. Considerati ca se mai poate contesta?
Scris de: la pensie la data: 09/16/2014 8:28pm
Mai verificati incaodata daca ati citit bine stagiul total de cotizare si pe decizia de modificare a gradului de invaliditate si daca acesta este sub 35 ani faceti contestatie chiar daca termenul este depasit.
Scris de: roncov la data: 09/17/2014 6:00am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

va multumesc pentru informatii!
Scris de: Popescu Eugenia la data: 05/03/2017 8:51am
roncov :
Gen:Femnin
Data nasterii:02.09.1964
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:

Sufar de BRS major,cardiopatie ischemica
Scris de: la pensie la data: 05/03/2017 9:51am
Pentru Popescu Eugenia
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 mai 2027 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie de invaliditate daca suferiti de o afectiune medicala care va diminuiaza capacitatea de munca si Comisia de expertiza a capacitatii de munca va incadreaza in unul din gradele de invaliditate in urma depunerii unui dosar medical.
Gradul de invaliditate in care puteti fi incadrata depinde si de afectiunea medicala insa depinde in mod direct de procentul de diminuare al capacitatii de munca cu alte cuvinte de gravitatea afectiunii medicale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1