Subiect "Acte dosar pensie" Deschis de Nicko la data: 09/16/2014 2:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Acte dosar pensie
Scris de: Nicko la data: 09/16/2014 2:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,

Ce semnificație are necesitatea de a aduce:

"adeverinta care sa ateste perioadele de activitate realizate dupa data de 1 ianuarie 2011 (original);"

Ce s-a întâmplat după 1 ianuarie2011?
Nu s-au mai facut înregistrari la casa de pensii?

Vreu să cer "situația stagiului de cotizare" și am înteles că mi se va da numai de după 1 aprilie 2001. Dar e pâna la zi sau numai până la 1 ianuarie 2011?

Cu mulțumiri,
Re: Acte dosar pensie
Scris de: blueM la data: 09/16/2014 9:11pm
Nicko :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Ce semnificație are necesitatea de a aduce:
"adeverinta care sa ateste perioadele de activitate realizate dupa data de 1 ianuarie 2011 (original);"
Ce s-a întâmplat după 1 ianuarie2011?
Nu s-au mai facut înregistrari la casa de pensii?
Vreu să cer "situația stagiului de cotizare" și am înteles că mi se va da numai de după 1 aprilie 2001. Dar e pâna la zi sau numai până la 1 ianuarie 2011?
Cu mulțumiri,

- Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.(data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă)
- Activitatea desfasurata dupa data de 01.01.2011 (de cand a "disparut" carnetul de munca) se probeaza cu Adeverinte de vechime in munca eliberate de fiecare angajator in parte.
Adeverinta privind stagiul de cotizare se elibereaza de catre Casa de pensii si se refera la stagiul de la data de 01.04.2001 pana la zi.
De la data de 01.04.2001,fiecare angajator a transmis Declaratia nominala lunara (care contine salariile brute realizate lunar) pentru fiecare salariat si se afla in evidenta caselor de pensii.
Re: Acte dosar pensie
Scris de: la pensie la data: 09/16/2014 10:49pm
Stagiul de cotizare se poate certifica astfel :
Inainte de 01 aprilie 2001 :
- Cu carnetul de munca
- Cu adeverinte eliberate de angajator
Dupa 01 aprilie 2001 cu adeverinta care sa ateste perioadele de activitate realizate dupa 01 aprilie 2001. Nu cunoastem clar nici noi necesitatea acestei adeverinte si presupunem ca are legatura cu modul de inregistrare a datelor in arhiva electronica a Casei de pensii.
Dupa 01 aprilie 2001 angajatorii au trimis pe cale electronica o situatie lunara a angajatilor cu perioada lucrata, sumele castigate, sumele pentru care s-a platit CAS si altele. Aceste date au fost arhivate dupa CNP (codul numeric personal)
Daca dv cereti la Casa de pensii “Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001” vi se va elibera un tabel cu aceste date la zi.
In aceasta situatie nu se include perioada inainte de 01 aprilie 2001 deoarece in arhiva electronica nu sunt aceste date (desi carnetul de munca a fost scanat dar se afla in alta arhiva insa sub forma de fotografie care este dificil de citit si transpusa in cealalta arhiva digitala).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1