Subiect "pensia de 1 leu" Deschis de RAZVAN GABRIELA la data: 09/16/2014 11:10pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensia de 1 leu
Scris de: RAZVAN GABRIELA la data: 09/16/2014 11:10pm
Gen:
Data nasterii:13 05 1956
Stagiul de cotizare:27 ani
Alte date:
Intrebare:va rog sa imi spuneti daca nu ma incadrez la pensie de limita de varstra pot beneficia de pensia sociala de 1 leu m-as bucura mai mult pentru asigurare ca nu reusesc sa imi cumpar topate medicamentele daca nu mi le compenseaza nimeni sau ce drepturi as avea inca 2 ani pana raman in pensie nu sunt asigurata de mai bine de 3ani va multumesc
Re: pensia de 1 leu
Scris de: la pensie la data: 09/17/2014 1:11am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 13 octombrie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pensia sociala de care vorbiti dv este o completarea a pensiei mai mici de 350 lei daca aveti dreptul la una din pensile: pentru limita de varsta, anticipata, anticipata partiala sau de invaliditate.
Dv nu puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta pentruca aveti varsta sub 60 ani si 5 luni, de pensie anticipata partiala pentru ca aveti stagiul de cotizare sub 30 ani si 5 luni si nici de pensie anticipata pentru ca aveti stagiul de cotizare sub 38 ani si 5 luni.
Singura pensie de care ati putea beneficia pentru a putea beneficia si de pensia sociala (de completare) este cea de invaliditate pe care ati putea sa obtineti daca bolile de care suferiti v-au diminuat capacitatea de munca sub 50 % si in urma unui dosar medical comisia de expertiza a capacitatii de munca, de pe langa Casa de pensii teritoriala, va incadreaza in unul din gradele de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1