Subiect "stagiul total de cotizare" Deschis de moise la data: 09/18/2014 4:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiul total de cotizare
Scris de: moise la data: 09/18/2014 4:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date: In decizia de pensionare, conf. documentelor depuse la dosar, pentru pensie anticipata partial, mi s-a redus varsta standard de pansionare cu un 1 an si 6 luni, pentru 3 ani, 10 luni si 10 zile lucrati in grupa I de munca. La stagiul complet de cotizare imi calculeaza 36 ani, 6 luni si 26 de zile, perioada lucrata efectiv in campul muncii.
Prin urmare casa de pensii nu a respectat decat art. 16, pct. a) din leg. 263/2010, uitand de art. 17, alin. 1 din aceeasi lege.
Intrebare: Conform celor descrise mai sus, nu trebuia sa am trecut in dreptul stagiului complet de cotizare rezultatul 38 ani 0 luni 26 zile ?
Va multumesc !
Re: stagiul total de cotizare
Scris de: blueM la data: 09/18/2014 9:13pm
ART. 17/Legea 263/2010 – Legea pensiilor
(1) Constituie stagiu de cotizare şi perioada suplimentară la vechimea în muncă sau la vechimea în serviciu acordată în baza LEGISLATIEI ANTERIOARE datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a……..

ART. 16/Legea 3/1977 (vechea lege a pensiilor)
Persoanele care au lucrat cel puţin 5 ani în grupele I şi II de muncă au dreptul să li se ia în calculul vechimii în muncă, pentru fiecare an lucrat în aceste grupe: un an şi şase luni pentru grupa I sau un an şi trei luni pentru grupa II. În aceste cazuri nu se reduce limita vîrstei de pensionare.
*****Concluzie: Sporul suplimentar atat pentru Gr. I cat si pt Gr. II se acorda numai daca au fost lucrati cel putin 5 ani. (sub 5 ani nu se acorda spor)*****
Re: stagiul total de cotizare
Scris de: la pensie la data: 09/18/2014 10:51pm
Mesajul dv este putin confuz deoarece faceti confuzie intre stagiul total de cotizare realizat care in cazul dv este 36 ani, 6 luni si 26 zile si stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 35 ani
In ceeace priveste sporul de vechime pentru stagiul in grupa de munca acesta se numeste “stagiu aferent gr I si II” si acolo veti gasi zero din motivele explicate corect de domnul blueM adica in legislatia anterioara (legea pensiilor 3/1977) se acorda stagiu aferent gr I si II numai daca stagiile in aceste doua grupe este de minim 5 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1