Subiect "data solicitarii pensiei anticipate partiale" Deschis de Mircea la data: 09/18/2014 1:23pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data solicitarii pensiei anticipate partiale
Scris de: Mircea la data: 09/18/2014 1:23pm
Gen:M
Data nasterii:05.05.1954
Stagiul de cotizare:achitat din 30.sept.1980 pana in 31.oct.2015 . In aceasta perioada am avut doua convocari militare de cate 14 zile fiecare.
Alte date:AM PLATIT (cu contract) LA CASA DE PENSII , IN AVANS 12 LUNI ,PANA IN OCT.2015 INCLUSIV . Nu am alte ... (grupe , handicap , deportari , etc.)
Intrebare: Pot solicita si obtine pensia anticipata partiala in sept./oct.2014 (sau cand ?) ? Multumesc pentru raspunsuri (documentate si argumentate).
Re: data solicitarii pensiei anticipate partiale
Scris de: la pensie la data: 09/18/2014 11:48pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 05 mai 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala atunci cand realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiile asimilate pentru convocarile militare daca sunt mentionate in carnetul de munca si in aceasta perioada nu ati fost platit de intreprinderea la care ati lucrat ci de catre unitatea militara la care ati facut convocarile.
Noi apreciem ca realizati stagiul complet de cotizare in jurul datei de 01 noiembrie 2015. Nu avem datele necesare pentru un calcul précis si credem ca acest calcul il poate face numai functionarul de la Casa de pensii.
Scris de: Mircea la data: 09/20/2014 3:24am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 05 mai 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala atunci cand realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiile asimilate pentru convocarile militare daca sunt mentionate in carnetul de munca si in aceasta perioada nu ati fost platit de intreprinderea la care ati lucrat ci de catre unitatea militara la care ati facut convocarile.
Noi apreciem ca realizati stagiul complet de cotizare in jurul datei de 01 noiembrie 2015. Nu avem datele necesare pentru un calcul précis si credem ca acest calcul il poate face numai functionarul de la Casa de pensii.

Nu se tine seama de faptul ca "AM PLATIT (cu contract) LA CASA DE PENSII , IN AVANS 12 LUNI ,PANA IN OCT.2015 INCLUSIV" ??? (La data prezentei , intreaga suma corespunzatoare stagiului complet se cotizare fiind achitata )
Scris de: la pensie la data: 09/21/2014 9:37pm
Se tine cont ca ati completat stagiul de cotizare prin contract de asigurare sociala insa nu se tine cont ca ati platit in avans contributia. Astfel ca stagiul de cotizare obtinut prin acest contract se poate valorifica numai la terminarea perioadei de contract adica in octombrie 2015.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1