Subiect "incadrarea in grupe speciale de munca" Deschis de Lungeanu Adriana la data: 09/19/2014 8:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
incadrarea in grupe speciale de munca
Scris de: Lungeanu Adriana la data: 09/19/2014 8:07am
Gen:F
Data nasterii:13.04.1955
Stagiul de cotizare:30 ani si 8 luni
Alte date:
Din 01.08.2010 sunt pensionata anticipat partial avand pensie calculata dupa Legea 19/2000.
Intrebare:
Mentionez ca pentru o perioada de 16 luni (1979-1980)am lucrat la Intreprinderea de coloranti "COLOROM "Codlea .

Va rog sa-mi spune-ti daca dupa Legea 19/2000, aceasta intreprindere se incadreaza intr-o categorie speciala de munca si daca DA, ar trebui sa se tina seama de aceasta in calculul pensiei ?
Este suficienta cartea de munca care atesta perioada de munca la intrepriderea de coloranti COLOROM CODLEA sau se solicita o adeverinta speciala si de unde?

Va rog sa-mi spune-ti daca la limita de varsta, in anul 2015 se va relua calculul pensiei dupa Legea 263/2010 sau va ramane cea calculata dupa legea 19/2000 (pe care am primit-o in 08.2010) mai putin penalizarea?

Multumesc
Re: incadrarea in grupe speciale de munca
Scris de: la pensie la data: 09/22/2014 4:22am
Legea care stabileste locurile de munca in gr I inainte de 01 aprilie 2001 din anumite intreprinderi au fost incadrate in grupa conditii speciale este legea 226/2006 si in anexele acestei legi nu este mentionata intreprinderea COLOROM Codlea.
Din informatiile nostre anumite locuri de munca din aceasta intreprindere au fost incadrate in gr II de munca si aceasta grupa a fost echivalata cu conditii deosebite prin legea 19/2000.
Daca ati lucrat in unul din aceste locuri de munca nu este suficienta mentionarea in carnetul de munca ci trebuie sa sa dovediti aceasta prin adeverinta de la societatea care administreaza arhiva de personal a intreprinderii COLOROM Codlea.
Trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta se face din oficiu (fara cerere) la realizarea varstei standard de pensionare.
La trecerea la pensie pentru limita de varsta se recalculeaza pensia daca aveti stagii de cotizare asimilate care nu au fost luate in calculul pensiei anticipate partiale (studii universitare, stagiu militar, etc ) sau daca pentru acestea ati depus acte in dosarul pentru acordarea pensiei anticipate partiale (in cazul dv nu exista diferente mari intre calculul punctajului pensiei conform celor doua legi).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1