Subiect "drepturile de pensie" Deschis de RADU MAGDA la data: 09/22/2014 8:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
drepturile de pensie
Scris de: RADU MAGDA la data: 09/22/2014 8:31am
Gen:f
Data nasterii:23.10.1982
Stagiul de cotizare:4 ani C.M
Alte date:
Intrebare:Stiu ca exista Revisal notarial statistic cu drepturile cotizorilor din tara.!Am lucrat 4 ani preparator si cofetar, am un an scoala MMAE Valcea, trei ani la UPIT , zi ,stat,si am prins vechime somaj dupa liceul profesional 8 LUNI ,La servici am prins grad de munca, cred ca ni se cuvine spor vechime noapte DE LA 5 DIMINEATA LA 5 DIMINEATA, si am vechime medicala boala cronica DE LA 17 ANI ,am auzit si de Dreapta Politica, eu insir , dar notarul stie!... eu cred ca asta trebuie sa fie in tara , mi s-a propus sa ies la pensie , vreau sa stiu ce vechime am , si ce drepturi pensie, cu medicamente cu tot darmite pe ce diagnostic ies!...am carnet de munca!......S-a specificat indemnizatie ptr artisti, mentionez hernia inghinala!......Am auzit ca si calificarile profesionale sunt vechime, am trei!......
Re: drepturile de pensie
Scris de: la pensie la data: 09/23/2014 3:48am
Situatia dv este prezentata neclar cu prescutari.
Ceeace va putem spune noi din ce am inteles din datele dv sunt urmatoarele
In prezent aveti dreptul la pensie de invaliditate daca intocmiti un dosar medical pe care daca il depuneti la Comisia de expertiza a capacitatii de munca de pe langa Casa de pensii si aceasta constata ca boala de care suferiti are ca efect diminuarea capacitatii dv de munca sub 50 %
Nu va putem aprecia valoarea pensiei deoarece aceasta depinde de multe aspecte pe care nu le cunoastem.
Pensie de invaliditate nu este conditionata de un anumit stagiu de cotizare insa valoarea pensiei depinde de stagiul de cotizare.
Perioada scolii profesionale si de liceu nu sunt assimilate cu stagiul de cotizare ci numai perioada studiilor universitare facute la zi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1