Subiect "La ce data ma pot pensiona anticipat fara penalizare" Deschis de getta la data: 09/24/2014 3:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
La ce data ma pot pensiona anticipat fara penalizare
Scris de: getta la data: 09/24/2014 3:01am
Gen:fem.
Data nasterii:02.02.1958
Stagiul de cotizare:18.08.1978 -23.09.2014
Alte date:
- 5 ani si 8 luni in grupa I de munca "conditii deosedite" (mai putin de 6 ani);
- 79 zile fara plata ( de studiu);
- 39 zile somaj tehnic;

Intrebare:La ce data ma pot pensiona anticipat fara penalizare ?

Va multumesc anticipat !
Re: La ce data ma pot pensiona anticipat fara penalizare
Scris de: blueM la data: 09/24/2014 3:47am
getta :
Gen:fem.
Data nasterii:02.02.1958
Stagiul de cotizare:18.08.1978 -23.09.2014
Alte date:
- 5 ani si 8 luni in grupa I de munca "conditii deosedite" (mai putin de 6 ani);
- 79 zile fara plata ( de studiu);
- 39 zile somaj tehnic;
Intrebare:La ce data ma pot pensiona anticipat fara penalizare ?
Va multumesc anticipat !

Puteti solicita pensie anticipata partiala la data de 08.05.2015
- zilele de CFP au fost scazute
- zilele de somaj tyehnic se valorifica la pensie ca perioada asimilata stagiului de cotizare.
Scris de: la pensie la data: 09/24/2014 10:38pm
Raspunsul domnului blueM este gresit
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 02 februarie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani, stagiul complet de cotizare de 31 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiile de 5 ani si 8 luni in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati fost in somaj tehnic si realizati un stagiul de cotizare total de 36 ani 6 luni si 16 zile
Pentru stagiul de 5 ani si 8 luni in conditii speciale conform prevederilor actuale nu beneficiate de reducerea varstei de pensionare insa va sfatuim sa urmariti modificarile legii pensiilor pentruca este in discutie o modificare care acorda reducerea varstei de pensionare pentru conditii speciale sub 6 ani
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata Diminuarea depinde de data la care o cereti.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata atunci cand realizati stagiul de cotizare de 39 ani (va lipsesc 2 ani si 5 luni si 14 zile).
Scris de: blueM la data: 09/25/2014 1:47am
la pensie :
Raspunsul domnului blueM este gresit
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 02 februarie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani, stagiul complet de cotizare de 31 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiile de 5 ani si 8 luni in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati fost in somaj tehnic si realizati un stagiul de cotizare total de 36 ani 6 luni si 16 zile
Pentru stagiul de 5 ani si 8 luni in conditii speciale conform prevederilor actuale nu beneficiate de reducerea varstei de pensionare insa va sfatuim sa urmariti modificarile legii pensiilor pentruca este in discutie o modificare care acorda reducerea varstei de pensionare pentru conditii speciale sub 6 ani
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata Diminuarea depinde de data la care o cereti.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata atunci cand realizati stagiul de cotizare de 39 ani (va lipsesc 2 ani si 5 luni si 14 zile).

AM GRESIT CAND AM SCRIS "PENSIE ANTICIPATA PARTIALA"
Perioada: 18.08.1978 - 07.05.2015 = 36 ani, 8 luni, 19 zile
la care adunam sporul de 2 ani, 6 luni = 39 ani, 2 luni, 19 zile.
Se scad 79 zile de CFP:
39 ani, 2 luni, 19 zile - 2 luni, 19 zile = 39 ani
La data de 08.05.2015 poate solicita pensie anticipata
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1