Subiect "Nelamurire" Deschis de Marian Sasu la data: 09/25/2014 11:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Nelamurire
Scris de: Marian Sasu la data: 09/25/2014 11:31am
Gen:Masculin
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:32
Alte date:Decizie pensie
Intrebare:Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema la care eu nu gasesc o explicatie, am avut depus dosar de pensie de invaliditate, a durat peste 3 luni pana am primit decizia, in timpul celor 3 luni mi s-a spus ca dosarul meu a fost trimis spre avizare la Institutul de expertiza la Bucuresti.
Decizia a fost nefavorabila pensionarii, ceea ce nu inteleg eu este de ce la diagnostic clinic/Cod afectiune sunt inscrise coduri de boala ce nu au nici o legatura cu ceea ce continea referatul de pensionare si documentele ce atestau afectiunile din referat: iesirile din spital, analize, raiografii, RMN, holter EKG si altele.
Afectiunile conform codurile inscrise sunt afectiuni usoare necuprinse in referatukl medicului curant, de genul obezitate, monturi, ceva minor.
Spuneti-mi va rog la nivelul comisiilor de expertiza se merge inainte cu primele concluzii/coduri stabilite in referat la nivel local, se revizuiesc intradevar la Bucuresti, merge intreg dosarul acolo, eu singura data cand am fost la comisie a fost la nivel local la 3 luni, cand mi s-a dat pur si simplu decizia. Sunt complet bulversat, ma consum, afectiunile mele de sanatate sunt reale si se agraveaza cu asa probleme.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Re: Nelamurire
Scris de: la pensie la data: 09/25/2014 10:37pm
Situatia dv este neclara pentru noi. Nu ati precizat nici gradul de invaliditate si nici daca pe decizia de incadrare in gradul de invaliditate a comisiei de expertiza locale sunteti trecut revizuibil sau nerevizuibil.
In Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 se prevede ca avizul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca (INEMRCM) se cere numai in cazul in care Comisia de Expertiza a capacitatii de munca locale apreciaza ca in urma evolutiei bolii va declara nerevizuibil si in acest caz evident ca este trimis si dosatul medical
In cazul dv la dosarul de cerere pensie nu ati depus decat decizia de incadrare in gradul de invaliditate dosarul medical ramanand la comisia de expertiza.
Evident ca nu se poate contesta dreptul Casei de pensii teritoriale sa ceara avizul INEMRCM daca are dubii privind incadrarea in gradul de invaliditate dar in acest caz trebuie trimis si dosarul medical care se afla la Comisia de Expertiza a capacitatii de munca locale. Aici este posibil sa se fi produs unele incurcaturi.
Deoarece dv trebuie sa contestati decizia de respingere a dosarului de pensie noi credem ca trebuie sa faceti o contestatie la Comisia Centrala de Contestatii in care explicati ca vi s-a schimbat diagnosticul de catre INEMRCM fara a fi consultat medical dv fiind transportabil.
Contestatia se depune la registratura Casei de pensii.
Re: Nelamurire
Scris de: Marian Sasu la data: 09/26/2014 8:34am
Gen:Masculin
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Este un dosar nou, a durat 3 luni pana la primirea deciziei de respingere, am fost vazut de medicul de la comisie doar in momentul primirii deciziei. In perioada celor 3 luni intreband ce se intampla cu dosarul meu, am fost informat ca plecase la Bucuresti pentru avizare.
Dupa primirea deciziei am constatat ca exista acea eroare la codurile de afectiuni in raport cu ce contine dosarul. Am fost in audienta la directorul casei de pensii, am lasat un memoriu scris, a fost acceptat cu greu si am fost informat ca oricum nu voi primi un raspuns pana va curge termenul de contestare, mi se pare a fi un abuz, ar putea recunoaste ca a fost o greseala.
Daca nu voi primi raspuns, voi face acea contestatie, am inteles ca acum va ajunge la Comisia regionala, la Iasi, tot acest stres imi agraveaza afectiunile existente, peste cateva zile voi face scintigrafia osoasa, trebuie sa ma lupt si cu boala si cu cei ce nu ne respecta drepturile.
Va multumesc pentru intelegere si raspuns!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1