Subiect "pensionare anticipata fara penalizare" Deschis de Mihai Iordan la data: 09/26/2014 1:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare anticipata fara penalizare
Scris de: Mihai Iordan la data: 09/26/2014 1:17am
Gen:M
Data nasterii:30.10.1953
Stagiul de cotizare:01.08.1971,in prezent lucrez
Alte date:Am facut armata in ac.perioada 1 an si 4luni,iar la varsta de 17 ani am lucrat ca muncitor necalificat 3 luni.La varsta de 14 ani am lucrat ca zilier 2 luni.
Intrebare:Cand pot sa ies la pensie anticipata fara penalizare?
Multumesc !
Re: pensionare anticipata fara penalizare
Scris de: la pensie la data: 09/27/2014 2:44am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 30 octombrie 2018 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata Diminuarea depinde de data la care o cereti.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata atunci cand realizati stagiul de cotizare de 43 ani.
La acest stagiu nu trebuie luat in calcul stagiul asimilat pentru stagiul militar si nici perioada lucrata sub 15 ani. Daca perioada lucrata ca muncitor necalificat o fost lucrata cu contract de munca aceasta se ia in calculul stagiului de cotizare si in acest caz va lipseste cca 1 an pana puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1