Subiect "pensie anticipata" Deschis de george la data: 09/27/2014 8:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: george la data: 09/27/2014 8:42am
Gen: masculin
Data nasterii:20 iulie 1968
Stagiul de cotizare: am lucrat din 4 septembrie 1986 - 15 spetembrie 1990 in conditii normale de munca, in perioada 15 sept 1986 - 15 ian 1988 am efectuat stagiul militar, din 15 sept 1990 - 15 dec 1990 curs intensiv de subofiteri politie, din 15 decembrie 1990 si pana in prezent sunt angajat MAI(perioada in care am 10 ani de grupa II si restul de grupa I de munca)
Alte date:
Intrebare: Incepand cu ce data pot solicita pensia anticipata sau partial anticipata, daca la stagiul de cotizare se iau in calcul si sporul de grupa I si II de munca (care este stagiul de cotizare pe care l-am efectuat)
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 09/28/2014 10:49pm
Ati mai pus aceasta intrebare mai de mult insa acum ati modificat numele si datele si intre timp a aparut o lege care asimileaza toate stagiile de gr I cu conditii speciale.
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in gr de munca, in 20 octombrie 2027 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 28 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 19 ani si 3 luni daca atunci lucrati tot in politie.
Situatia stagiului dv de cotizare este urmatoarea :
- 2 ani 8 luni si 11 zile in conditii normale
- 10 ani in gr II de munca in specialitate militara
- 13 ani 9 luni si 14 zile in gr I de munca in specialitate militara.
- 1 an si 4 luni stagiu militar, asimilat cu stagiu de cotizare
- 3 luni scoala militara de subofiteri, asimilata cu stagiu de cotizare
Total stagiu de cotizare efectiv de 26 ani 5 luni si 25 de zile si 1 an si 7 luni stagiu de cotizare asimilat.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost echivalat cu grupa conditii deosebite.
Pentru stagiile de 13 ani in gr I si 10 ani in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 9 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si scoala militara de subofiteri si realizati un stagiul de cotizare total de 35 ani 5 luni si 25 zile.
Pentru stagiile de 13 ani in conditii speciale si 10 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 50 ani si 9 luni adica in data de 20 aprilie 2019 daca atunci lucrati tot in politie.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata sau anticipata partiala deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca astfef ca le-ati putea obtine la varsta de 54 ani si 3 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1