Subiect "punctaje la pensia suplimentara" Deschis de popescu alexandru la data: 09/28/2014 6:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaje la pensia suplimentara
Scris de: popescu alexandru la data: 09/28/2014 6:18am
Gen:M
Data nasterii:24.05.1952
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Programul informatic are inclus modul de calcul al punctajului pt. pensia suplimentara pt. perioada anterioara lui 1990?In art.168 -legea 263/2010 sint prevazute cresteri de punctaj diferit pe anumite perioade.Din cit imi aduc aminte contributia de 2% era obligatorie pt. toti salariatii,benevol era cea de 4 %.La depunerea dosarului de pensie trebuie adeverinta pt. acest procent la perioada dinainte de 1990? pe forum nu am gasit.Angajatorii dupa 1990 au scris in adeverinte procentul si perioadele cu 2,3 sau 5 %.Cum se procedeaza pt. perioadele dinainte de 1990, avind in vedera ca procentele de contributie pensie suplimentara nu se treceau in cartile de munca, casele de pensii le au incluse in program ?
Re: punctaje la pensia suplimentara
Scris de: la pensie la data: 09/28/2014 11:40pm
Punctajele suplimentare pentru cotributia obligatorie cu 2, 3 sau 5 % la pensia suplimentara sunt calculate automat (fara adeverinta) de catre Casa de pensii si sunt evidentiate separat in decizie.
In programul de pe site aceste punctaje sunt calculate automat si sunt introduse in punctajele anuale accesibile daca faceti click pe butonul “Datele introduse” existent pe toate paginile anuale de date.
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si avem urmatoarele observatii
1 In pagina de intrare ati introdus un punctaj in caseta “Punctaj suplimentar grupa de munca”. Nu cunoastem cine v-a calculat acest punctaj dar noi apreciem ca este mare fata de stagiile in grupele de munca precizate de dv in un mesaj anterior. Daca reveniti dupa corectarea erorilor precizate de noi mai jos si precizati perioadele lucrate in grupele de munca (intre zi/luna/an si zi/luna/an) va putem calcula noi acest punctaj.
2 In coloana sporuri in % ati introdus corect sporul de vechime pana in august 1990 si in continuare este corect sa introduceti urmatoarele sporuri de vechime :
- Intre septembrie 1990 – septembrie 1991 9 %
- Intre octombrie 1991 – martie 1992 12 %
3 Presupunem ca ati introdus salarii gresite in lunile urmatoare :
- In noiembrie 2001 probabil din cauza spatiului limitat de afisare
- In decembrie 2002 neavand in vedere limitarea sumelor luate in calcul din acea perioada precizate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceste erori influenteaza putin calculcul pensiei deoarece programul de pe site face automat aceasta limitare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1