Subiect "Valoare venit med/ec in 20014" Deschis de Irina Ionescui la data: 09/29/2014 10:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Valoare venit med/ec in 20014
Scris de: Irina Ionescui la data: 09/29/2014 10:57am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare
Care este valoarea venitului med/ec pe 2014?
În decizia de pensionare a ieșit o medie pe 6 luni lucrate de 2317,14lei.
Este corect?
Mulțumesc
Re: Valoare venit med/ec in 20014
Scris de: la pensie la data: 09/30/2014 1:40am
Veniturile medii lunare pe economie sunt anuntate de Institutul National de Statistica lunar cu o intarziere de cca 2 luni (ultimul salariu mediu lunar anuntat este pe august 2014).
Veniturile medii anuale pe ani se anunta in anul urmator cu o intarziere de cca 3- 4 luni. Deci pe anul 2014 vom sti acest salariu in martie - aprilie 2015.
La calculul punctajelor lunare nu se foloseste medie pe 6 luni credem ca aceasta medie ati calculate-o dv.
La calculul punctajelor lunare se folosesc salariile medii brute lunare pe economie cunoscute la data calculului pensiei iar pe ultimile luni in care nu se cunoaste salariul mediu lunar brut pe economie se utilizeaza ultimul salariu mediu brut pe economie anuntat de catre Institutul National de Statistica.
Scris de: Irina Ionescui la data: 09/30/2014 9:26am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sunt necesare precizări:
Media am dedus-o eu, deoarece nu am primit un buletin de calcul care să precizeze veniturile brute/economie pe luni.

Din punct de vedere al documentației, am primit următoarele:
1.Decizia cu specificarea identificării persoanei, vechimii, cuantum pensie dediminuat și cel nediminuat 1 pag
2. Buletin de calcul privind acordarea pensiei, unde sunt specificate punctajele medii -1 pag
3. Punctaje anuale, tabel cu punctajele medii anuale, numar punctajul total acumulat, punctajul acumulat pentru grupa, punctajul acordat pentru pensia suplimentara - 1 pag
4. Date privitoare la activitatea în muncă, un tabel care cuprinde toate veniturile pe perioade (ca in cartea de muncă), sporul de vechime in %, pensia suplimentara in %, grupa, mai multe pagini, DAR NU CUPRINDE VENITURILE BRUTE?NETE MEDII FATA DE CARE SE CALCULEAZĂ PUNCTAJUL LUNAR.
[b]
Mai trebuia să primesc alte documente?[/b]

ÃŽn calcul am utilizat pentru lunile de care vorbeam venitul de referinta de 2298 pentru lunile 1-6 - 2014. Este corect?
Scris de: la pensie la data: 09/30/2014 11:00pm
Nu cunoastem instructiunile la zi privind actele care se elibereaza la comunicarea deciziei de pensionare dar consideram ca ati primit toate documentele care va sunt necesare pentru verificarea corectitudinii calculului punctajului pensiei. Multi pensionari s-au plans ca nu au primit decat decizia specificata de dv la punctual 1.
Noi apreciem ca documentul specificat la nr 4 este corect deoarece in calculul punctajului pensiei intra venitul brut numai dupa 01 aprilie 2001. Cititi mai multe amanunte la pagina de pe site-ul nostru de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Credem ca dv ati inteles gresit cum se face calculul punctajului pensiei. Acesta se face astfel
- Se calculeaza un punctaj lunar impartind veniturile obtinute lunar (dovedite prin documente la salariul mediu pe economie din acea luna, anuntat de Institutul National de Statistica.
Aceste salarii le gasiti pe site-ul nostrum la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
(Cu aceasta ocazie facem rectificarea ca in prezent cunoastem numai salariul mediu brut pe economie din luna iulie 2014 iar cel din luna august 2014 va fi comunicat peste cateva zile).
- Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare dintr-un an calendaristic la 12.
- Se calculeaza punctajul total realizat prin suma punctajelor anuale pe toata perioada lucrata la care se adauga punctajele suplimentare.
- Se calculeaza punctajul mediu anual prin impartirea punctajului total realizat la stagiul complet de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1