Subiect "data pensionarii" Deschis de DOSA VIORICA la data: 10/01/2014 12:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data pensionarii
Scris de: DOSA VIORICA la data: 10/01/2014 12:54am
Gen:feminin
Data nasterii:08.04.1955
Stagiul de cotizare:21 ani
Alte date:sunt pensionara pe caz de boala in gradul III ,definitiv.Am lucrat in industria usoara toti cei 21 de ani de munca.
Intrebare: Doresc sa aflu data pensionarii la limita de vârsta,data la care ma pot pensiona anticipat sau anticipat cu penalitati.Deasemenea vreau sa stiu cum pot trece intr-un grad superior de pensionare asta având in vedere ca boala mea s-a agravat in ultimul timp.
Re: data pensionarii
Scris de: la pensie la data: 10/01/2014 9:58pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 08 mai 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata sau anticipata partiala deoarece trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 30 ani si 1 luna pentru pensie anticipata partiala si de 38 ani si 1 luna pentru pensie anticipata fara a lua in calcul perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Modificarea gradului de invaliditate se face in urma expertizei capacitatii de munca de catre comisia de pe lanaga Casa de pensii.
Expertiza poate fi facuta la cererea dv daca starea sanatatii s-a deteriorat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1