Subiect "pensie limita de vastra" Deschis de lazar ioan la data: 10/02/2014 2:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de vastra
Scris de: lazar ioan la data: 10/02/2014 2:29am
Gen:
Data nasterii:09.o4.1953
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:am grupa a 2 a 19 ani si 1o luni
Intrebare:Dosarul a fost respins de casa de pansii alba .La audienta avuta la domnul director ROGOVAN director executiv mi sa comunicat ca sa respins dosarul ca am fost personal tesa.
Mentionez ca am fost tehnician ssef depozit cherestea,activitatea desfsurand-o in aer liber vara si iarna.Intreb este corect ca am fost etichetat personal tesa. si daca este un articol de lege in acest sens. Casa de pensii alba refuza sa motiveze in scris,ca sa pot actiona in judecata
Re: pensie limita de vastra
Scris de: blueM la data: 10/02/2014 2:47am
lazar ioan :
Gen:
Data nasterii:09.o4.1953
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:am grupa a 2 a 19 ani si 1o luni
Intrebare:Dosarul a fost respins de casa de pansii alba .La audienta avuta la domnul director ROGOVAN director executiv mi sa comunicat ca sa respins dosarul ca am fost personal tesa.
Mentionez ca am fost tehnician ssef depozit cherestea,activitatea desfsurand-o in aer liber vara si iarna.Intreb este corect ca am fost etichetat personal tesa. si daca este un articol de lege in acest sens. Casa de pensii alba refuza sa motiveze in scris,ca sa pot actiona in judecata[/quote
ART. 106/Legea 263/2010 - legea pensiilor
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, respectiv de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.
(2) Decizia prevăzută la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt şi de drept în baza cărora se admite sau se respinge cererea de pensionare.

Decizia de pensie trebuie sa cuprinda obligatoriu, motivarea respingerii
Re: pensie limita de vastra
Scris de: la pensie la data: 10/02/2014 11:32pm
Nu avem datele necesare sa analizam daca s-a procedat corect la respingerea dosarului.
In adeverinta dv de certificare a grupei de munca eliberata de angajator se precizeaza incadrarea locului dv de munca in grupa II de munca in anxa 2 a Ordinului Ministrului Sanatatii si al Ministrului Muncii si Ocrotirii Sociale nr 50/1990 sau 125/1990. Trebuie sa mergeti la aceasta incadrare sis a vedeti daca functia dv este compatibila cu aceasta incadrare. Daca incadrarea este compatibila cu functia dv trebuie sa faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii (se depune la registratura Casei de pensii).
Puteti face contestatie si daca aveti anumite dubii privind incadrarea.
In ceeace priveste motivarea raspunsul domnului blueM este corect, decizia de respingere a dosarului trebuia sa contina motivarea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1