Subiect "pensie politie" Deschis de marian sandu la data: 10/02/2014 2:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie politie
Scris de: marian sandu la data: 10/02/2014 2:58am
Gen:m
Data nasterii:iulie 1965
Stagiul de cotizare:25 ani in M A I,1,9 luni in civilie
Alte date:mentionez ca in toata perioada lucrata in acest minister am fost subofiter operativ,deci am lucrat in conditii speciale.Mai am stagiul militar satisfacut la marina,2ani si scoala de subofiteri de militie Campina.
Intrebare:Va rog sa ma ajutati in legatura cu pensia la limita de varsta,cand ar fi cel mai avantajos sa plec.
Re: pensie politie
Scris de: la pensie la data: 10/03/2014 12:56am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in luna septembrie 2023 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 26 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 2 luni.
Pentru stagiul de 25 ani in conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 12 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare assimilate pentru stagiul militar si scoala militara.
Pentru stagiul de 25 ani in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta
Avand dreptul la pensie pentru limita de varsta numai dv puteti decide ce este mai avantajos sa continuati activitatea sau sa iesiti la pensie.
Scris de: pavel la data: 11/29/2014 1:14pm
Gen:masculin
Data nasterii:28 iunie 1965
Stagiul de cotizare:peste 24 ani
Alte date:
Intrebare:in periaoda 1985-1988 am lucrat in pomicultura,angajat cu carte de munca, 1988-1990, scoala militara subofiteri politie Caampina si pana in prezent operativ politie.Am si unele probleme medicale, merg anual la comisie /Cum pot iesi la pensie in 2015?Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 12/03/2014 6:55am
Pentru Pavel
Datele sunt neclare deoarece nu ati precizat daca perioada lucrata in politie este incadrata in grupa de munca.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 28 iulie 2023 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 26 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani. si 1 luna
Va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in 28 ianuarie 2015 daca din cei 24 ani lucrati in politie 17 ani au fost lucrati in conditii speciale sau in 28 iulie 2015 daca aveti lucrat un stagiu de 16 ani in conditii speciale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1